Junior tillbaka – men missnöjd: "Vi är slow"

Han gjorde sin första ligamatch för säsongen. Sedan jämförde Junior sitt Hammarby med en segtänd lampa. –Det går för långsamt, vi är slow, säger han efter 0–0 mot Sirius.

Junior är tillbaka i Hammarbytruppen. Arkivbild.

Junior är tillbaka i Hammarbytruppen. Arkivbild.

Foto: Staffan Claesson/TT

Fotboll2020-07-11 20:00

Mittfältaren byttes in i den 68:e minuten och gjorde därmed sina första allsvenska minuter i år. Problem med baksida lår har hållit honom utanför matchtruppen sedan cupmötet med Varberg den 24 februari och trots att han inte fick vinna i comebacken lyftes han fram av tränaren Stefan Billborn efter matchen.

– Han vill ha bollen, vågar hålla i bollen och spelar den lite närmare dem (Sirius). Då får de lite svårare att komma åt, säger Billborn.

Junior själv hade svårt att helt glädja sig i återkomsten.

– Vi är besvikna. Jag är besviken på resultatet och prestationen. Vi hade hoppats på mer, säger han.

"Inte tillräckligt vassa"

TT: Vad är det som saknas?

– Det är den mentala reaktionen. Vi är inte tillräckligt vassa. Det går för långsamt, i huvudet och benen. Man är två meter ifrån både i anfallsspelet och i försvarsspelet när det gäller som mest.

I Dplay efter matchen pratade Junior om Hammarby som "en lampa som är seg på att tändas".

Han utvecklar för TT:

– Vi är sega. Vi reagerar långsamt. Vi är alltid ett, två steg efter. Det går för långsamt, vi är slow. Överlag har det varit så för mycket. Med det sagt hade vi definitivt kunnat vinna två matcher till den här säsongen om vi hade varit lite vassare på andra saker. När det inte går lika enkelt så måste man vara på tårna, säger Junior.

"Jätteskönt"

28-åringen, som missade stora delar av förra säsongen med ett söndrigt korsband, känner sig nu helt återställd.

– Det känns bra. Jag känner inget när jag spelar så det är jätteskönt. Det är kul att spela fotboll.

Från sidan har han fått se "Bajen" starta säsongen trögt med två segrar på sju matcher.

– Det är inte kul att sitta och titta på. Man ruttnar lite när man inte kommer tillbaka så snabbt som man vill. Det kanske kommer något annat bakslag och så, men nu är jag här och det är skönt, säger Junior.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!