Så gick det för VIBK i premiären

Premiären är avklarad. Det slutade med förlust (9-6) för Vimmerby IBK i Nyköping.

Nyköping vann premiären mot VIBK

Nyköping vann premiären mot VIBK

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2020-09-26 12:56

VIBK hade väntat länge på den här premiären. Efter många år i division två, var det äntligen dags att lira på en högre nivå igen, i ettan. Och det såg ut som att Vimmerby var tagna av stundens allvar och att det var en hel del premiärnerver inblandat i början. Redan efter en minut låg laget under med 1-0 efter mål av rutinerade Christoffer Ekstrand. Tvåan kom strax därpå. 

Alltså: VIBK fick en riktig mardrömsstart. Skönt då när Jesper Nilsson reducerade på pass från Johan, d,y, Carlsson. De båda kom för övrigt sent in i startuppställningen. Detta sedan John Pettersson och Sebastian Elmér tvingats kasta in handduken sent kvällen före premiären. 

Trots reduceringen hade Vimmerby fortsatt problem i spelet, mot ett snabbt och aggressivt spelande Nyköping. VIBK var allt för passivt i försvarsspelet. Hemmalagets 3-1-ledning i paus var i underkant. 

Vimmerby fick chansen till ett längre powerplay i inledningen av mittperioden – och tog också tillvara på den möjligheten, då Victor Wall satte 3–2. 

Två snabba hemmamål tog udden i Vimmerbys kvitteringsjakt. Avslutningen av perioden tillhörde dock VIBK, där laget också fick utdelning genom Jonatan Green. 

Tredje akten blev en rysare, där Nyköping gick ifrån till 6-3, men där VIBK replikerade med ett straffmål av Green och ett 6-5-mål av Mattias Zeilon. Närmare än så kom inte Vimmerby. Nyköping gick istället fram till 7-5, som blev 9-6 när matchen var över. 

Mål och assist VIBK: Jonatan Green 2+1, Victor Wall 2+0, Albin Alfonsson 0+2, , Mattias Zeilon 1+0, Jesper Nilsson 1+0, Johan, d,y, Carlsson 0+1, Elias Travtjenko 0+1. 

Jonatan Green reducerade till 5-3.
Jonatan Green reducerade till 5-3.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!