Är invånarna i Västervik immuna mot covid?

I lördags så behövde jag akut en minibrännare för att enkelt få upp två hänglås som totalt frusit ihop till mitt garage och verkstad.

Debatt2021-02-02 17:30
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Anlände till Biltema vid 14-tiden och därinne höll folk avstånd, alla som gick in där verkade vara ensamma och man kunde även se att folk väntade i bilarna på parkeringen utanför.

Jag hade en inköpslista klar, med vilka hyllor jag skulle till och sen direkt till kassan och det gick inte många minuter
Min skjuts behövde delar till sin bil, men vi gick in åt varsitt håll och med avstånd trots att vi tillhör samma familj men två olika hushåll och träffades inte förrän utanför just för att kunna hålla avstånd till alla i butiken och visa hänsyn.

Dock var minibrännarna slut, varpå jag besökte en annan större butik och därinne var det horribelt. Jag in ensam eftersom jag bara behövde något därifrån.

Det första jag möts av, är en man och en kvinna med två barn som springer omkring i butiken. Det andra var ett gäng vuxna män på 5 st i en tydlig kompisgrupp som pratade om gårdagens "bravader" högt och tydligt efter någon fest.
 Sedan fortsatte det, flera familjer, i olika former och grupper rakt igenom hela butiken.

Jag tänkte sedan inte ens gå in på ytterligare en stor butik då jag tänkte att det är säkert likadant därinne men vi valde att iallafall kolla efter hur det såg ut. Fullt med bilar på parkeringen och det var likadant "kaos" där inne. Det står hur många man får vara i butiken samtidigt men inte en enda står och efterhåller dessa regler?

Så, jag ställer mig frågande till alla som bor i Västervik med omnejd, klarar ni inte av att gå in i en butik ensamma? Klarar ni inte av att lämna man/hustru/sambo hemma med era barn? Tror ni att alla i Västerviks kommun är immuna mot covid?

Mage till usel hänsyn ser man sällan, och hur kommer det sig att det här får pågå i butikerna? Det har ju tydligt skrivits om överallt hur man också bör agera och visa hänsyn till läget.

Hela min familj tillhör riskgrupper av någon form, därav är vi normalt sett mycket försiktiga och vi handlar inget i onödan och framför allt om något kan undvikas att köpas annat än via internet så gör vi så istället just för att minska riskerna för oss själva och för andra. Det är många frågor som går igenom ens huvud efter en upplevelse som denna och jag har hört många andra kommentera om liknande upplevelser i Gamleby och Västervik.

Så varför kan folk inte följa rekommendationerna?