Blommor och fontänter bättre än multiarena

Nu har den så kallade multiarenan funnits i centrum, Storebro sedan slutet av juni.

Den nybyggda multiarenan i Storebro pryder inte sin plats, menar skribenterna.

Den nybyggda multiarenan i Storebro pryder inte sin plats, menar skribenterna.

Foto: Magnus Strömsten

Debatt2020-08-20 04:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En multiarena som många inte vill ha vid den nuvarande placeringen eller ens blivit tillfrågade om, en multiarena som skämmer ut miljön och som dessutom är trafikfarlig då barnen och ungdomarna sparkar bollen så den vid ett flertal tillfällen rullat ut mot gatan. 

Vi har varit uppmärksamma och har sett vad som är på gång att hända och har anpassat hastigheten efter situationen men jag törs inte tänka på vad som kan hända om bollen har högre fart och rullar ut på Vimmerbyvägen. Ett fotbollsmål har inga öppna gavlar som denna gallerbur har, så redan här är det felkonstruerat och feltänkt. Dessutom blir det ingen verklighet när bollen studsar mot fyra väggar. 

Syftet med en multiarena var att främja integrationen men som vi ser på saken så är detta integrationsprojekt feltänkt från början till slut. En fotbollsplan kan vara cirka 60 gånger 90 meter och känslan av att sparka boll på en sån plan måste ju kännas mer befriande än i denna så kallade multiarena, gjord av stål. 

Nu har jag för ett par dagar sedan fått reda på att Boverket som varit med och bidragit med en halv miljon kronor till Vimarhem sagt att kravet för att få bidraget var att det byggdes centralt men vi som bor här anser att det är lika centralt att bygga den mittemot Kvillgården, vid den befintliga fotbollsplanen. Det är bara 100-150 meter länge bort. 

Multiarenor finns i olika stilar som ser riktigt bra ut så varför slå upp en gallerbur av stål, helt felplacerad, pryder inte sin plats och dessutom trafikfarligt? 

Centrum i Storebro behöver fräschas upp, absolut men varför inte börja med den befintliga fontänen som finns på torget och få igång den. När jag växte upp skiftade den i färger och var jättefin. En fontän är rogivande med dess porlande vatten och man kan sitta där, äta en glass, dricka någonting och bara umgås. Jättebra för integrationen. 

Pynta runt torget, vid affären med en massa fina blommor. Det kostar en slant, visst, men Storebroborna har nog mer överseende vart deras skattepengar tar vägen om det blir en rejäl upprustning och uppfräschning av centrum och torget med blommor, buskar, grönområde och fontän än som nu, en gallerbur som inte liknar någonting annat än en rastgård på ett fängelse eller häkte eller som någon skrev på sociala medier, "en rastgård på Kumla ser bättre ut" och vi kan bara hålla med.