Det här vill S jobba med i Vimmerby efter valet

Valdagen den 11 september närmar sig raskt. Vi möter många väljare varje dag som ännu inte bestämt sig för vilket parti de ska rösta på.

S i Vimmerby vill satsa på bland annat gratis skolfrukost på högstadiet, bättre villkor för omsorgspersonalen och föreslår också en medborgarbudget på 250 000 kronor per år.

S i Vimmerby vill satsa på bland annat gratis skolfrukost på högstadiet, bättre villkor för omsorgspersonalen och föreslår också en medborgarbudget på 250 000 kronor per år.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Debatt2022-09-06 19:45
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I Vimmerby kommun har vi socialdemokrater några saker som vi tycker är särskilt viktiga att jobba med efter valet. Det handlar om arbetsskor till vård- och omsorgspersonal, gratis skolfrukost till elever i årskurserna 7-9 och sommarlovskort till ungdomar så de kan ut och åka kollektivt under sommaren. Vi ser också ett stort behov av att ge personalen inom omsorgen bättre villkor när det gäller både löner och schemaläggning. Att intensifiera arbetet med att få ner sjuktalen för våra medarbetare är även det en central fråga. 

Vi tänker se till att utveckla prova på-verksamheten av idrott och kultur för ungdomar. Det är viktigt att kunna prova sig fram och hitta en bra fritidsaktivitet som man trivs med. 

Vi kommer också jobba med att Vimmerby kommun ska bli en föregångskommun när det gäller klimatomställningen. Klimatfrågan är central för att vi och generationerna som kommer efter oss ska ha en värld att leva i. Klimatfrågan behöver genomsyra allt från det att vi skapar nya företags- och bostadsområden till att vi vill knyta samman kommunen med fler och bättre cykelvägar.

Vår förhoppning är att flera invånare i kommunen vill vara med och ta beslut. Därför föreslår vi en medborgarbudget som ska omfatta 250 000 kronor per år. Där är vår tanke att alla som vill ska kunna lämna förslag på hur summan ska användas och rösta på de förslag man vill ska genomföras. Vi kommer också driva på i frågan att skapa kommunala service/samhällspaket för våra mindre orter. 

Nu hoppas vi att vi är många som går och röstar. Vi ska rösta för medmänsklighet och för demokratin. Vi behöver ett varmare samhälle där vi ser varandra och tar hand om varandra.