Jakobsson: "Förstår inte vad SD håller på med"

Läser, till min förvåning, att SD under sina landsdagar har krävt uppvisande av vaccinationspass, negativt covidtest eller att man tillfrisknat från covid – kan man inte visa upp något av detta kommer man inte in.

Debatt 29 november 2021 17:10
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I april, när jag fortfarande var medlem i SD Vimmerby, hade partiet som bekant ett årsmöte mitt under pandemin, med restriktioner på högst 8 personer. Richard Jomshof, partisekreterare på riksnivå, gick ut med att pandemilagen inte gällde SD utan vi var tvungna att hålla årsmöten, trots att vi bad om att få skjuta upp detta till nästa år. Riksorganisationen var obeveklig, man skulle hålla årsmöten, inget snack om saken. Dock gick man med på att vi kunde ha en sorts föranmälan för att kunna boka lämpliga lokaler. Vi gjorde så med föranmälanstvång.

Då årsmötet skulle börja kom ytterligare 15 medlemmar, som inte var föranmälda, och vi kunde således inte ha mötet på ett coronasäkert sätt. Detta gjorde att de medlemmar som föranmält sig, inklusive jag själv, avvek från mötet då lokalen var alldeles för liten för ett så stort antal människor.

Hur kan detta vara möjligt? Först tvingas kommunföreningar att hålla årsmöten utan några som helst restriktioner "för det gäller inte SD", men några månader senare håller de själva sitt stormöte – och då plötsligt krävs det vaccinationspass eller andra intyg för att överhuvudtaget få komma in i lokalerna. Och då har vi inte haft några restriktioner fram till den 1 december, vilket vi hade i våras. 

Jag förstår inte vad SD håller på med och jag är glad och tacksam att jag inte längre är en del av detta toppstyrda parti.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa