Måste ett trygghetsboende ligga i Vimmerby stad?

Det behövs trygghetsboende i Vimmerby kommun. Men måste ett sådant ligga i centralorten, frågar skribenten, som har förslag på en fastighet i Storebro.

Vimarhems fastighet i Storebro skulle kunna bli trygghetsboende, föreslår Jens af Ekenstam Stenman.

Vimarhems fastighet i Storebro skulle kunna bli trygghetsboende, föreslår Jens af Ekenstam Stenman.

Foto: Jimmy Karlsson

Debatt2021-05-18 09:15
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Trygghetsboende, det är något som efterlyses i Vimmerby kommun. Nu är frågan – måste det ligga i Vimmerby stad? Finns det äldre som också bor utanför centralorten, eller som kan tänka sig göra det?

Jag tror det.

Det finns just nu en tom fastighet i Storebro. Tidigare hyrd av Migrationsverket. Ägd av Vimarhem. Som man inte vet vad man ska göra med. Renovera? Riva? Sälja? Hyra ut?

Vad sägs om att göra om den till ett trygghetsboende?

Det borde finnas stora möjligheter att det blir billigare att göra om den till trygghetsboende än att bygga ett helt nytt sådant? Med tanke på vilket stort behov av och intresse för som det verkar finnas för trygghetsboenden är möjligheterna goda att allt blir uthyrt.

Avståndet till Vimmerby är inte förskräckande. En kvart med bussen, som går minst en gång i timmen. Både till Vimmerby och till Hultsfred, så man får TVÅ centralorter på samma gång om man vill. Det vore bra om vi fick in bussen genom samhället igen. Något som även skulle gynna andra som bor i Storebro.

Affär finns på orten, liksom bibliotek, ett aktivt föreningsliv och andra lokaler som mycket väl kan lämpa sig för nya aktiviteter om intresse finns.

Så, Vimarhem, varför inte se över möjligheterna för ett nytt trygghetsboende i Storebro? Vad säger ni Storebrobor själva?