När såg vi gemensamma S- och C-ageranden mellan länen?

Svar på debattsvaret "Vad vill Kristdemokraterna kring tågbanorna i länet?" den 10 mars.

Anders Andersson (KD) ger svar på Karin Helmerssons (C) frågor om vad hans parti vill i frågan om länets tågbanor.

Anders Andersson (KD) ger svar på Karin Helmerssons (C) frågor om vad hans parti vill i frågan om länets tågbanor.

Foto: Vimmerby Tidning, arkiv

Debatt2023-03-16 06:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tack Karin Helmersson för ditt inlägg! 

Jag har mycket att säga i frågan om tågbanorna vi har i länet och upp mot Linköping. Något tog jag upp i mitt inlägg där jag redovisar vad som inte hänt under fyra år. Din kommentar till detta är: ”Kontakterna med Östergötland har varit framgångsrika”. 

Om det är så som du skriver, varför har vi inte under fyra år en enda gång kunnat läsa en gemensam artikel eller ett gemensamt pressmeddelande där S och C från båda våra län markerar sitt odelade stöd för järnvägstrafiken upp till Linköping? När vi i Region Kalmar län skulle uppvakta Trafikverket Öst, jag vill minnas att det var under våren 2022, som har ansvaret för järnvägarna i Östergötland, då lyckades du inte få med en enda kollega från ditt eget parti i Östergötland. Jag kommer ihåg att jag då sa att detta blir ju en demonstration av hur olika vi ser på Stångådalsbanan och Tjustbanan. Att vi uppvaktar Trafikverket Öst utan att ha med regionråd från Östergötland, det signalerar verkligen att vi saknar stöd på andra sidan länsgränsen. 

Jag tvivlar inte på att du, Karin, vill väl och önskar bra kommunikationer i vårt län och till övriga län. Du har gjort ett bra jobb i regionsamverkan Sydsverige. Men det räcker inte för att nå Linköping. Och jag finner det lite magstarkt att du nu ifrågasätter min och kristdemokraternas arbete för bra kommunikationer i vårt län. Vi hjälper till och vi har dessutom gjort det under fyra år, då det enligt min mening funnits stora brister i handlingskraft från den S-majoritet som ni så villigt stöttar.