När tänker man säga ifrån på allvar?

Svar på debattartikeln "Vi kräver ett slut på sexuellt våld i Ukraina" den 29 juni.

Debatt 30 juni 2022 05:33
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vem skulle inte ställa sig bakom de krav som skribenterna, Nätverket för sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR), i Sveriges Riksdag, lägger fram? Alla borde göra det! Men jag blir lite besviken att det inte finns någon man med på bilden, eller som har varit med och undertecknat artikeln.

Vad tror ni Putin bryr sig om de krav ni ställer i er artikel? 

Skulle Putin bry sig om att ställas inför någon domstol där han riskerar att fällas för krigsbrott? 

Bryr sig Putin om någon enskild människas, kvinnas, mans eller ett barns personliga integritet i Ukraina? 

Vad bryr sig Putin om att hans soldater våldtar och förgriper sig på "fiendens" kvinnor och barn? 

Soldater har i alla krig våldfört sig på kvinnor och barn, både sexuellt och med annat våld. Varför skulle det vara annorlunda i det här kriget? Är det ett ”normalt” krig vi ser i Ukraina? Eller handlar det om något annat?

Det är svårt att läsa er artikel, det gör ont ända in i själen! Men det gör också ont varje gång när man ser på tv hur skolor, bostadshus, sjukhus och andra civila anläggningar bombas av de ryska soldaterna. Är det normalt i ett krig vi får se? Eller handlar det om något helt annat? Ja, det handlar om att Putin vill utrota demokratin i Ukraina.

Det finns ändå ett litet hopp, och det är att ni som skrivit under kommer från skilda partier. Äntligen lite bred enighet.

Men först när världens alla politiker ställer sig upp och med en röst säger till Putin att "NU FÅR DET VARA SLUT PÅ KRIGANDET" kommer han att vara tvungen att lyssna. 

Tack för en bra och tänkvärd artikel!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa