Pensionärerna som har det tuffast får mer

Svar till "S stänger ute en miljon pensionärer".

Debatt 12 augusti 2022 22:07
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Steg för steg jobbar vi oss framåt och snart kommer den pensionshöjning som vi kämpat för så länge. Garantipensionen höjs med 1 000 kronor i månaden och pensionärerna som har det allra tuffast får mer pengar i plånboken. 

Förutom höjd garantipension höjs också konsumtionsstödet inom bostadstillägget, alla de som idag har bostadstillägg kommer att få höjt bostadstillägg. Detta är en reform som alldeles särskilt gynnar ensamstående kvinnor, som slitit ett helt liv ofta i lågavlönade arbeten. Detta ondgör sig sverigedemokraten Mattias Bäckström över i sitt debattinlägg "S stänger ute en miljon pensionärer".

Den pensionärsförstärkning som nu genomförs är bara en av flera förändringar som Socialdemokraterna infört för pensionärer under mandatperioden. Vi har gjort premiepensionen bättre och tryggare, vi har infört ett pensionstillägg på upp till 600 kronor i månaden för dem som har jobbat ett helt yrkesliv, men ändå har låg pension och vi har sänkt skatten för pensionärer, till år 2023 kommer den orättvisa pensionärsskatten vara borta. En viktig reform är att vi infört trygghetspension, som innebär att den som är över 60 år och slitit ut sig i jobbet och inte klarar att jobba ända fram till pensionsåldern nu enklare kan få sjukersättning.

Steg för steg jobbar vi oss framåt med förbättringar för Sveriges pensionärer. För mig är det en självklarhet att alla Sveriges pensionärer ska ha en pension som går att leva på. Det är också helt självklart för mig att alldeles särskilt värna de som har allra lägst pension.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa