Politikerna om VH: "En unik möjlighet för vår stad"

"Vimmerby Hockey har gjort något stort och oväntat med små medel, och det engagemanget ska kommunen såklart stödja", skriver politikerna.

"Vimmerby Hockey har gjort något stort och oväntat med små medel, och det engagemanget ska kommunen såklart stödja", skriver politikerna.

Foto: Meijer Media

Debatt2024-06-06 20:04
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vilken fantastisk bedrift av Vimmerby Hockey! Med många egna produkter och en mycket mindre budget än många andra klubbar har Vimmerby Hockey lyckats ta sig igenom nålsögat och ta klivet upp i Hockeyallsvenskan. Det är helt klart en prestation som imponerar. Att det sedan avgjordes i sista kvalomgången, med oerhörd dramatik, gör inte saken sämre.

Nu blickar vi framåt mot nästa säsong. Hockeyallsvenskan och TV ställer specifika krav på hur arenan ska se ut, men detta genererar också pengar till föreningen. Kommunens fastighetsavdelning har räknat fram vad det skulle kosta att uppfylla dessa krav. Det blir en investering som endast täcker det absolut nödvändiga för att klara grundkraven för att få spela i Hockeyallsvenskan. Vi i majoriteten har enats om att genomföra denna investering.

Vimmerby Hockey har gjort något stort och oväntat med små medel, och det engagemanget ska kommunen såklart stödja. Att Moderaterna och Kristdemokraterna är emot detta förvånar oss – vad för signaler skickar det om man inte vill stötta ens en sådan här framgång? Vimmerby Hockey får en ökad hyra som täcker en stor del av kommunens kostnader. Men Vimmerby kommun får också mycket tillbaka tack vare avancemanget. Nu har kommunen ställt upp för Vimmerby Hockey, och nu hoppas vi att företag och boende i Vimmerby kommun också ställer upp och stöttar hockeyn på olika sätt – det behövs för att klara detta.

Det är inte varje år vi har ett elitlag i hockey med besök från storlag som Djurgården och AIK och dessutom derbyn mot Oskarshamn, Kalmar och Nybro. Detta är en unik möjlighet för vår stad att växa och blomstra. Vi tror på Vimmerby och vi tror på Vimmerby Hockey. Låt oss tillsammans skapa en framtid där vi kan vara stolta över våra lokala hjältar och deras prestationer på isen.