S: Vår pensionssatsning har nått tusentals

Den 18 och 19 augusti fick cirka 31 800 pensionärer i Kalmar län höjd garantipension, varav 5 470 personer i Västerviks kommun och 4 440 personer i Hultsfreds och Vimmerby kommuner.

Tusentals pensionärer har fått mer i plånboken efter reformen, meddelar debattörerna stolt.

Tusentals pensionärer har fått mer i plånboken efter reformen, meddelar debattörerna stolt.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Debatt2022-08-25 05:30
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det högsta tillägget är på 1 000 kr/månad. Det är en reform vi socialdemokrater verkligen är stolta över att ha genomfört denna mandatperiod.

De som arbetat och byggt Sverige till den välfärdsstat som vi har idag förtjänar en bra pension att leva på. Pensionärer ska inte behöva leva under EU:s fattigdomsstreck utan kunna känna att de har råd med hyran och mat på bordet och goda livsvillkor. Sverige ska inte ha fattigpensionärer utan alla ska få en rimlig pension.

Förslaget gick igenom trots starkt motstånd från M, KD, L och SD när vårdbudgeten togs i juni. Nu får tusentals pensionärer högre pension tack vare socialdemokratisk politik och en socialdemokratisk regering. Kvinnorna är de som främst får denna satsning då deras pensioner ligger efter männens. Det är ingen nyhet att de högerkonservativa inte lyfte kvinnornas röst i samhället. Därför känns det extra bra att genomföra denna jämställdhetsreform.

Med ytterligare förtroende vill vi göra mer för Sveriges pensionärer nästa mandatperiod. Socialdemokraterna kommer alltid arbeta för en stark välfärd och de förtjänar verkligen dem som byggt vårt samhälle ett helt arbetsliv.