SD: "Hurra, de styrande kopierar vår politik!"

För snart två år sedan lämnade Sverigedemokraterna in en motion om en visselblåsarfunktion i Vimmerby kommun.

Debattörerna hoppas att den numera lagstadgade visselblåsarfunktionen i kommunen ska utnyttjas i de fall det behövs så att kommunanställda kan känna sig trygga i sitt arbete.

Debattörerna hoppas att den numera lagstadgade visselblåsarfunktionen i kommunen ska utnyttjas i de fall det behövs så att kommunanställda kan känna sig trygga i sitt arbete.

Foto: Ulf Palm/TT

Debatt2022-07-22 05:53
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

På kommunstyrelsens sista möte innan sommaruppehållet togs motionen upp och ansågs besvarad, detta då det har kommit ett lagkrav på att införa en sådan funktion. 

Om vi hade varit ett snarstucket parti skulle vi kunna säga att de styrande kopierat vår politik men kännetecknet för Sverigedemokraterna är pragmatism. Det viktigaste för oss är vårt lands och våra kommuninvånares välbefinnande. Om detta betyder att vi får igenom vår politik genom att inspirera och påverka de styrande gör det oss glada, vi ser ju att fler och fler i grunden sverigedemokratiska förslag läggas fram av de andra partierna ju närmare valet vi kommer.

Implementeringen av denna visselblåsarfunktion är efterfrågad och efterlängtad. Hade vår motion blivit behandlad inom rimlig tid efter inlämnandet hade Vimmerby kommun haft denna funktion på plats sedan länge. Nu införs den först sedan det blivit ett lagkrav. 

Vi hoppas nu att de anställda i kommunen ska använda sig av visselblåsarfunktionen i de fall den behövs och även känna sig mer trygga och säkra i sitt arbete. 

Sverigedemokraterna i Vimmerby är glada över detta införande och ser med tillförsikt fram emot införande av fler sverigedemokratiska förslag.