Det är hög tid att Sverige blir tryggt igen

"Oron i samhället är stor. Många undviker gator och torg, till och med hela stadsdelar. Andra vågar sig inte ut efter mörkrets inbrott överhuvudtaget", skriver debattörerna, som menar att SD flera åtgärder som drivits igenom i Tidöavtalet är trygghetsfokuserade.
"Oron i samhället är stor. Många undviker gator och torg, till och med hela stadsdelar. Andra vågar sig inte ut efter mörkrets inbrott överhuvudtaget", skriver debattörerna, som menar att SD flera åtgärder som drivits igenom i Tidöavtalet är trygghetsfokuserade.

Under Socialdemokraternas senaste åtta år vid makten har situationen fullständigt urartat. Sverige är idag det land i EU med högst antal skjutningar och dessutom det enda landet inom unionen där skjutningarna ökar.

Debatt 7 december 2022 06:11
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Oron i samhället är stor. Många undviker gator och torg, till och med hela stadsdelar. Andra vågar sig inte ut efter mörkrets inbrott överhuvudtaget.

Vi har i tidningarna kunnat läsa om mord, gängvåld och skjutningar i Sollefteå, barn som skjutits på lekparker i Eskilstuna och Huddinge, terrordåd i Stockholm och styckmord i Uddevalla. Det spelar ingen roll var i landet man bor. På ett eller annat sätt påverkas vi alla.

Sedan Fredrik Reinfeldt och Moderaternas "öppna era hjärtan"-tal sommaren 2014 har oerhört mycket hänt. Sverige har förändrats i grunden. Inte minst under den samhällsomskakande invandringsvågen 2015 och därefter. Allt det som gjorde Sverige till ett av världens allra tryggaste länder demolerades av de borgerliga och socialistiska regeringarna på bara ett par decennier.

Sverigedemokraterna har varit drivkraften i svensk politik i tolv år. Vi har förändrat hela den politiska spelplanen. Vi har tvingat flera av de gamla partierna att ompröva sina gamla sanningar och i slutänden även sin egen politik. Den förflyttningen har varit helt avgörande för det samarbete som idag utgör fundamentet för Tidöavtalet och därmed även Sveriges nya regering.

Några av de första sakerna som vi drivit igenom i Tidöavtalet är åtgärder med fokus på tryggheten, för att möta den eskalerande gängkriminaliteten och det brutala våldet. Och det är ingen hemlighet att vi Sverigedemokrater fick igenom oerhört mycket av vår politik i Tidöavtalet under förhandlingarna med M, KD och L.

Till en början ska straffrabatten för alla över 18 år tas bort. Ett system med anonyma vittnen kommer att införas. Dubbla straff för brott som har samband med kriminella nätverk kommer att bli verklighet. Vistelseförbud – exempelvis inom ett visst bostadsområde – för de som dömts för gängrelaterade brott, hedersbrott och våld i nära relationer ska införas. Möjligheten att utvisa gängkriminella som saknar svenskt medborgarskap, utan att de dömts för brott, ska utredas.

Sverige har för första gången på mycket länge fått en ärlig chans att bryta den destruktiva utveckling som socialdemokratin, tillsammans med en tidigare naiv borgerlighet, har orsakat vårt land. Nu börjar ett omfattande arbete med att göra Sverige tryggt igen. Några viktiga steg har tagits, många återstår. Sverigedemokraterna visar återigen vägen.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa