Socialdemokraterna har sålt sin själ

Villkoren som arbetare i Sverige hade innan 1900-talets början varit allt annat än bra. Vilket leder till att arbetare i slutet 1800-talet går ihop på arbetsplatserna, som med tiden blir fackföreningar.

Debatt2020-11-09 04:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Med tiden märker man att det inte hjälper att bara påverka arbetsgivaren utan man måste påverka politiken. För att kunna påverka politiken på såväl kommunal nivå som riksdagsnivå så bildar bland annat 51 fackföreningar Socialdemokratiska Arbetarepartiet 1889.

Socialdemokratiska Arbetarepartiet och fackföreningarna tillsammans med senare LO (1898) lyckas arbeta fram allmän rösträtt, kollektivavtal, semester, barnbidrag, föräldraledighet, pension, sjukförsäkring, MBL, LAS, förbjuda barnarbete, med mera.

Socialdemokratiska Arbetarepartiet och fackföreningarna har haft ett gott samarbete som har gett ett bra arbetsförhållande för alla parter, den svenska modellen. Vårt samarbete har utvecklat Sverige till ett välfärdssamhälle.

Socialdemokratiska Arbetarepartiet väljer att sälja sin själ när man kraftigt vill försämra arbetsrätten. Att partiet vill arbeta vidare med Svenskt Näringslivs och PTK:s förslag när ett enat LO har sagt nej säger vilken politik och vilka som Socialdemokratiska Arbetareartiet nu kämpar för.

Tack för dessa 131 år av samarbete. Tyvärr har Socialdemokratiska Arbetarepartiet sålt sin själ genom att kraftigt vilja försämra arbetsrätten, något som vi inte kan stå bakom. 

Andreas Kindesjö, ombudsman Sv. Transportarbetareförbundet Avd. 4
Mats Andersson, ombudsman Sv. Transportarbetareförbundet Avd. 4
Christian Öström, ansvarig FAPU, regionen Sv. Transportarbetareförbundet Avd. 4
Peter Eriksson, ansvarig FAPU avdelningen Sv. Transportarbetareförbundet Avd. 4
Anders Broman, RSO Sv. Transportarbetareförbundet Avd. 4
Carina Lövgren, RSO Sv. Transportarbetareförbundet Avd. 4