Stängningen ett dråpslag mot hela kommunen

Nu går skam på torra land och jag menar det verkligen.

Debatt2020-12-19 05:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läste i denna tidning att polisen överklagat beslutet från förvaltningsrätten som ger ALV rätt att ha max antal personer per föreställning och scen och inte i hela parken. 

Om jag inte minns fel så var det även polisen som tvingade ALV att stänga parken i våras när de kom med helt felaktiga, egna tolkningar om begränsningar av allmän sammankomst. 

Det var illa nog i våras då ALV tvingades att stänga och många personer blev varslade och uppsagda, men det är ännu värre nu då ALV så smått börjat förbereda en öppning i maj och så kommer polismyndigheten med ett sånt här bakslag.

Det här är ett dråpslag mot hela Vimmerby kommun och Vimmerbys alla näringställen. Kan inte ALV öppnas i vår igen finns det en risk att de inte kan göra comeback och allt på grund av en polismyndighet som inte tål att instanser högre upp ger rätt till ett näringställe. 

Till vilken nytta gör polisen det här och varför? Ja den frågan kan ingen svara på mer än polismyndigheten själva. Man kan tycka att polisen borde ha viktigare saker att göra än hålla på med överklagan om maxantal i en park. Det är bedrövligt att en polismyndighet har tid och ork att syssla med överklagan till ett av Vimmerbys största dragplåster. 

Det här året har varit mycket svårt för alla, både för privatpersoner och företagare, då skulle det inte vara dumt med en ljusglimt att ALV kan öppna i maj månad 2021. Jag och många med mig hoppas att förvaltningsrättens dom står fast till ALV:s fördel.