Ta tillbaka demokratin i Vimmerby!

Jag vill uppmana er som medborgare att ta tillbaka demokratin i Vimmerby. Jag tror att ni begår ett stort misstag i Vimmerby kommun när ni petar bort ert driftiga kommunalråd!

Skribenten tycker att medborgarna ska ta tillbaka demokratin i Vimmerby.

Skribenten tycker att medborgarna ska ta tillbaka demokratin i Vimmerby.

Foto: Magnus Strömsten

Debatt2019-10-30 04:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den senaste tidens händelser i Vimmerby har allvarligt skadat förtroendet för demokratin och för de folkvaldas möjligheter att styra kommunen. I en demokrati är det politiken som ska bestämma och inte tjänstemännen. 

Under hösten 2019 har kommunstyrelsens ordförande Ingela Nilsson Nachtweij anklagats för att vara ett stort arbetsmiljöproblem i Stadshuset i Vimmerby. Men ingen har kunnat förklara det stora arbetsmiljöproblemet utan anklagelserna har varit väldigt diffusa och, som det verkar, utan substans. På vilken annan arbetsplats kan en missnöjd medarbetare få bort sin chef genom att vägra gå till jobbet så länge chefen är kvar?

Det är något som inte står rätt till i det där bruna huset och jag tror inte att problemet stavas Ingela Nilsson Nachtweij.

Tvärtom har hon, som jag ser det, arbetat för kommunens bästa och tydligen ifrågasatt osunda strukturer i kommunens organisation. 

Men det ledde till att hon först förbjöds att arbeta i Stadshuset och sedan förbjöds att träffa tjänstemän om hon inte övervakades av tre personer. Hennes möjlighet att arbeta för Vimmerby kommun togs alltså ifrån henne på ett både obegripligt och odemokratiskt sätt.

De folkvalda i kommunfullmäktige har utsett Ingela Nilsson Nachtweij till kommunstyrelsens ordförande. 

Ni som bor i Vimmerby borde kräva att hon omedelbart får återgå till sitt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande utan restriktioner som försvårar hennes uppdrag.