Tack till dig som röstade

De som använde sin rösträtt hjälpte till att värna demokratin, tycker debattören.

De som använde sin rösträtt hjälpte till att värna demokratin, tycker debattören.

Foto: Hanna Franzén/TT

2018-09-28 04:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vänsterpartiet i Vimmerby vill så här efter valet tacka ALLA väljare som engagerade sig och gick och röstade.

Tack! Du som använde din rösträtt har hjälpt till att värna demokratin.

Det gynnar alla. Även oss i Vänsterpartiet.

Vi vill såklart också särskilt tacka de som lagt sin röst på Vänsterpartiet. Mellan valen 2010 och 2014 ökade ert antal med 60 procent i Vimmerby. Den här gången blev ni ytterligare 90 procent fler! Det innebär att Vänsterpartiet i Vimmerby nu har mer än tre gånger så många anhängare som för åtta år sedan. Inget annat parti matchar det.

Det märks även på vårt medlemsantal. Vi har nu femdubblat antalet medlemmar.

Det ser likadant ut över hela landet. Det fullkomligt väller in nya medlemmar i Vänsterpartiet. Förra veckan ökade medlemsantalet med 278 personer. Om dagen.

Varför inte slå till och bli medlem du också? Det finns alltid plats för många fler. Vi – och många andra, barn, äldre, anställda och boende i Vimmerby kommun – behöver DIG inför 2022.

Har du minsta intresse av att bygga ett starkare och mera jämlikt Vimmerby? Då finns det ingen bättre tid att börja engagera sig än nu. I dag har du nästan fyra år på dig att komma in i politiken och börja påverka innan det drar ihop sig till nästa val 2022.

Självklart finns det andra partier att söka sig till om du ännu inte tycker att Vänsterpartiet i Vimmerby passar just dig.

Engagemang är bra för demokratin! Och ju fler vi är desto fler lösningar kan vi hitta.

Vi hoppas givetvis att du väljer oss och du ska veta att det är lätt att komma in i Vänsterpartiet i Vimmerby! Fråga bara alla våra engagerade nya medlemmar!

Vi tänker fortsätta på vår inslagna väg med en aktiv politik där vi erbjuder såväl samarbete som alternativa och fungerande lösningar i olika frågor som skola, vård, omsorg, landsbygd, miljö, personalpolitik, utveckling med mera.

Vi tror inte att det i längden lönar sig att enbart skrika högt. Utan konstruktiva lösningar har man inget att komma med den dag man – verkligen – får makten till låns av väljarna.

Vi framför självklart kritik ibland. Men ALLTID med alternativa och fungerande förslag. Och ALDRIG riktad mot person, enbart politik.

Vi vill ha DINA konstruktiva lösningar och förslag. Så kom med du också! Gärna redan idag.

Tack – till dig som röstade.