Tondövhet hos politikerna om flygplatsen

Det är med förundran och bestörtning man läser i tidningen den 7/2 om politikernas enighet om köpet av Kalmar flygplats.

Debatt2020-02-12 04:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En total tondövhet finns bland våra politiker för att kunna läsa av den opinion som jag tror råder för oss vanliga medborgare här uppe i norr. Inte någon, som jag har tagit upp frågan med, har något positivt att säga om föreslagna köpet, Argumenten och svaren jag får är ”vad ska vi med Kalmar flygplats till? 80 miljoner, är det inte bättre man lägger dem på vården?".

Det är ju ett sunt och enkelt tänkande för oss vanliga skattebetalare och medborgare. Men de styrande framhärdar med kommentaren ”det kommer inte att drabba vården”. Detta uttalande måste ges en ekonomisk förklaring till oss som trots allt står för notan. Jag tänker så och jag tror många med mig instämmer om man kan lägga 80 miljoner på ett köp som till ringa del tillkommer vården så måste det ju finns för mycket pengar i en annan portmonnä som borde tillfalla vårdtagarna.

Malin Sjölander får stort utrymme med sina artiklar om vården. Men att rösta för 80 miljoner det går bra, bara man skjuter det ”levande och växande näringslivet” framför sig då är det grönt ljus då har man glömt allt om sjukvårdens utveckling, köerna till specialistvården med mera.

Nyligen valda regionrådet Angelica Katsanidou kommenterade köpet med att Kristdemokraterna hade varit för köpet men nu vacklar i frågan, ska det vara som en ursäkt eller en dimridå för sina egna åsikter?  En kväll framför SVT:s Rapport fick mig att vakna till då jag skymtade vårt regionråd Angelica Katsanidou tillsammans med några andra regionråd i rutan, uppvaktande regeringen med att besöka ministern och äska mera pengar till regionerna. Som skattebetalare och väljare känner man sig minst sagt förbryllad, att först höja skatten, sedan traska upp till ministern och be om medel och sedan gå hem till regionen och köpa en halv flygplats för 80 miljoner.

Nu gäller det, mina vänner, när ni nu ska åka till Frankfurt eller Stockholm för det är säkert många här uppe i norr som vill. Sätt er i bilen kör ner till vår halva flygplats och res. Förhoppningsvis så är det som Malin Sjölander och hennes partikamrater säger: nu gäller det för det växande näringslivet, att flyga.

Mina systrar och bröder som med mig intensivt har följt denna fråga kommer nu att följa detta beslut in i kaklet, vi kommer att hålla koll på varenda röst ni har gett till detta, i mitt tycke, vansinnesprojekt, vi kommer att ta med oss detta inför nästa val. 

Nu hoppas vi innerligt att vi aldrig skall behöva uttrycka oss ”vad vad det vi sa?”.