Vi blundar inte för verkligheten

Anneli Jakobsson (SD).

Anneli Jakobsson (SD).

Foto: Jimmy Karlsson

Debatt2018-09-08 04:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

På söndag är det val. Förtidsröstningen har sedan länge startat och valdagen närmar sig med stormsteg. Partierna går ut med vallöften, det ena efter det andra som inte är annat än floskler och som inte troligtvis inte kommer att genomföras, de flesta av dem i alla fall.

Två veckor innan valet gick majoriteten ut med att man kan tänka sig att bygga förskola i Nybble-området istället för VOK-skogen trots att man hela tiden har hållit fast vid VOK-skogen. Jag tror, om jag ska vara ärlig, att väljarna inte går på era vallöften en gång till, ni har svikit invånarna förut och väljarna glömmer inte så lätt.

Det har varit en turbulent period i Vimmerby kommun den här mandatperioden. Visst, man har lyckats att vända ekonomin uppåt men man har gjort den ena vansinneaffären efter den andra, dessutom all konsulthjälp som kostat skattebetalarna cirka tio miljoner per år, något som kommunen borde klarat av själva – det mesta i alla fall. Under den här mandatperioden infördes intagningsstopp i förskolorna, något som går emot lagen, Pelarne förskola brydde man sig inte om, trots vädjan, skolor har varit nedläggningshotade, ja listan kan göras hur lång som helst men det räcker med de här exemplen för att fräscha upp minnet varför man inte ska rösta på de nu styrande.

Det behövs en förändring i Vimmerby, det behövs ett parti som ser till invånarnas bästa och som inte av rädsla slår sig ihop med ett annat parti för att därigenom få så stark majoritet att andra partier inte kan få igenom sina röster och förslag.

Varför ska man då rösta på Sverigedemokraterna Vimmerby? Jo, vi till skillnad mot andra partier ger inga löften som vi vet att vi inte kan hålla. Men en röst på oss gör att vi får mer mandat, mer inflytande och därigenom lättare får igenom våra förslag som du i slutänden som kommuninvånare får del av. Under den här mandatperioden har vi lagt ett antal motioner som gratis trygghetslarm, gratis halkskydd, AC på äldreboende, informationstavla i skolorna med mera.

En sak kan vi garantera och det är att du som invånare är viktig för oss och vi lyssnar på dig som medborgare, något som inte kommunen gjort på fyra år på ett tillfredsställande sätt. En röst på oss är en röst för förändring.

På Moderaternas valskylt står det ”för mer samarbete och mindre tjafs i politiken”. Då måste väl detta gälla även oss inom SD. De andra partierna har gått ut med att allt samarbete är uteslutet men vi inom vårt parti säger att vi kan tänka oss ett samarbete med det parti som bäst motsvarar vår politik och där vi lättast kan få igenom våra förslag.

Vill du ha till en förändring i Vimmerby? Kan du tänka dig att rösta på Vimmerbys enda parti som öppet törs säga rakt ut vad som händer i samhället, som inte blundar för hur verkligheten ser ut och som står stadigt med bägge fötterna på jorden? Då finns det bara ett parti. Din röst gör skillnad. Tillsammans ska vi förändra Vimmerby.