"Vi värnar om en levande landsbygd"

Flera insändare den senaste tiden har handlat om kommunledningens inställning till landsbygden och Anneli Jakobsson (SD) håller med om kritiken.

Flera insändare den senaste tiden har handlat om kommunledningens inställning till landsbygden och Anneli Jakobsson (SD) håller med om kritiken.

Foto:

Debatt2018-07-30 08:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Är de styrande i Vimmerby kommun landsbygdsfientliga? Ja så har det stått i insändare i denna tidning och jag kan inget annat än hålla med på den punkten.

Den här mandatperioden har varit allt annat än lugn. I april månad 2015, alltså sju månader efter förra valet slog det ner som bomb att majoriteten ville lägga ner en del skolor/förskolor i kransorterna inklusive körsbärskullens förskola i Pelarne. Det hjälpte inte hur mycket protester bland allmänheten det blev, man skulle ändå lägga ner.

I samma stund som detta besked kom var det ett reportage i denna tidning om barnen på Körsbärskullens förskola att de hade ett bondgårdsprojekt och gick och plockade ägg hos bonden som barnen med personal använde till påskpyssel, sockerkaka och god mat. Bilden i tidningen visade förskolebarn som var glada, förväntansfulla och stolta över vad de åstadkommit och de hade haft en toppendag i denna lilla förskola som ligger i en lantlig idyll. Allt var frid och fröjd tills kommunen klampade in och tvingade föräldrarna att säga upp sina förskoleplatser.

Nu är ju det här ett par år sedan men kommuninvånarna glömmer inte i första taget. Det blev så småningom en folkomröstning som gjorde att kransortskolorna skulle få vara kvar den här mandatperioden vilket snart är slut och vad som händer nästa är det ingen som vet, men vi vet så mycket att vi kan inte ha samma styre som nu, som vill avveckla glesbygden och ha allt centraliserat i Vimmerby.

Vi Sverigedemokrater värnar om en levande landsbygd och vi vill att den utvecklas så att mer människor flyttar dit. När man styr en kommun är det viktigt att se till de människor som valt att bosätta sig utanför staden.

Alla vill inte bo i Vimmerby och därför måste kommunen se till helheten, det som finns bortom Vimmerbys stadskärna. Glesbygden har potential att växa men för att nå dit vill vi Sverigedemokrater ha ett enklare regelverk för att få företagare att etablera sig, det är även viktigt att bygga bostäder i glesbygden och inte bara i Vimmerby, vi vill ha utbyggd infrastruktur så fler kan åka allmänna kommunikationer, vi vill naturligtvis behålla samtliga skolor och förskolor i kransorterna och vi är starkt motståndare till storkomplex av skola/förskola placerat i centralorten. Lokaler som inte används skulle kunna användas till allmänheten för fritidssysselsättningar, kurser med mera.

För oss Sverigedemokrater är det självklart att all mat som serveras i kommunens skolor och äldreomsorg är närproducerat och kravmärkt samt att fisk som serveras ska vara MSC-märkt.

Nu är det val den 9/9, ett av de viktigaste valen. Vill du ha en förändring på riktigt? Ja, då ska du inte rösta på de som styr nu, men tycker du det är viktigt med ett parti som tycker demokrati är viktigt, att det är viktigt med medborgardialog, som vill ha en levande landsbygd och som inte är landsbygdsfientliga, ja då är det nog ganska lätt att bestämma sig för vad ni tänker rösta på. Du bestämmer den 9/9