Framtidens Vimmerby med centern

Alltsedan Vimmerby kommun bildades 1971 har Centerpartiet haft en avgörande och ledande roll för dess utveckling. Vi har gjort det med olika ledare och oftast samlat breda politiska majoriteter i de stora frågorna vilket varit bra för Vimmerbyborna. Tack vare framgångsrika företag och engagerade medborgare har haft en bra utveckling i Vimmerby kommun.

LV Debatt2010-09-04 04:05
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

NÄR VI NU ÅTER närmar oss slutet för en mandatperiod känner vi oss nöjda med det mesta, dock inte allt.
Vi tycker det är bra att VTT finns kvar i kommunen, att ALV blivit sålt till rätt köpare, att första spadtaget är taget för nya arenan på Ceosvallen, att Allaktivitetshuset blivit till, att vi orkat med vårt fina gymnasium.
Vi är också glada över att vi har en bra och väl utbyggd service i de olika kommundelarna. Centerpartiet har i alla dessa frågor varit tydliga och tidigt deklarerat vår vilja. I alla dessa beslut finns också en del av vår framtid. VTT ger oss fler arbetsplatser. ALV kommer att utvecklas på ett spännande sätt för Vimmerby. Gymnasiet kommer att ge våra ungdomar den utbildning och miljö de förtjänar.

VI TROR INTE Vimmerby hade varit vad det är utan ett starkt Centerparti. Vi tror heller inte Vimmerby varit vad det är utan alla kommunanställda som på olika områden och platser bidragit till dess utveckling. Vi tror att hela kommunen behövs i Framtidens Vimmerby, däremot måste vi bli bättre att pröva olika driftformer och jämföra kostnader. Vi vill välja de driftformer som ger oss största utrymme att behålla lika service och kvalité i hela kommunen.
För att bl.a. kunna behålla de små skolorna måste vi bli lite smartare och effektivare än andra.
För att kunna möta framtidens behov när det nödvändigt med ett omfattande utvecklingsarbete både inom och utanför den kommunala organisationen.
Vi tror inte att vi klarar Framtidens Vimmerby om vi gör som Socialdemokraterna vill; att allt kommunalt ska förbli som det alltid har varit.

VI MENAR OCKSÅ att Vimmerby Kommuns ekonomi i grunden är god. Vår kommuns soliditet är den tredje bästa kommunen i länet och vi har den näst lägsta driftkostnaden.
Vår låneskuld är betydande men räknar vi i fast penningvärde är den inte besvärande trots att vi lånat till hela gymnasiet.
Vimmerby har unika möjligheter för framtiden. Det gäller att ta vara på detta.
Vi ber nu om väljarnas förtroende att få fortsätta att ha ett avgörande inflytande på Framtidens Vimmerby.

Per Åke Svensson
Ingela Nilsson Nachtweij
Krister Torenfält
Kerstin Andersson
Leif Larsson
Centerpartiet i Vimmerby