När kommer åsnorna och kamelerna till Krönsmon?

Nu får vi som byggt upp vårt vackra Vimmerby med vacker landsbygd fina småskolor, där barnen känner sig hemma, en ny käftsmäll.

OBS! Bilden är ett montage. Foto: Arkiv

OBS! Bilden är ett montage. Foto: Arkiv

Foto:

LV Debatt2016-02-19 08:50
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.


Hur kan de som fått folks förtroende att styra kommunen missköta sina uppdrag så att det känns som att ättestupan är nära och de styrande blåmesarna och rödhakarna står vid kanten med byxorna hängande på anklarna i snålblåsten.

Men snålhet finns inte i denna fina stad. Tyvärr har vi dåliga matematiker och revisorer som inte ser verkligheten och allvaret i det hela. Är det så här man styr en kommunen där vi aldrig haft ett styre som misskött våra skolor och landsbygd på ett så horribelt sätt.

Att använda de små barnen som slagträ och tvinga deras föräldrar till oro stärker inte de styrandes förtroende. Nu när vi grävt ner kommunens pengar på savannen Krönsmon undrar jag, när kommer åsnorna och kamelerna till detta ökenland.

Hade det inte varit bättre att tänka på att de som bor på landsbygden också har sin del av kakan när det gäller skolor och service. Så alla ni som känner för barnen, skolan och en levande landsbygd, rösta B på söndag.

Så vi får höra barnens glada skratt vid de ännu inte nedlagda skolorna.

Sören Karlsson

Läs mer om