Vilket struntprat om kylmaten i Tuna

Jag blev både arg och ledsen när jag dagen före midsommar läser i Vimmerby Tidning att även Tuna ska omfattas av kylmat, för så var det ju inte sagt. Förvånad? Knappast, när det gäller våra beslutsförfattare men, snacka om falskspel. För att citera Kommunalrådet Per-Åke Svensson " Har man sagt A får man säga B".

LV Debatt2010-07-05 06:37
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

VILKET SKITSNACK, det görs väl undantag hela tiden så varför inte i Tuna. Det vore väl förträffligt att ha något annat än kylmatssystemet att jämföra med. Tex:
* Arbetsglädjen i köket.
* Goda dofter av nylagad mat.
* Skolbarnens aptit och prestation i skolarbetet
Är ni rädda för att ert beslut kylmat inte är det bästa och att genom Tunas tillagningskök får det svart på vitt och i så fall "stå med skägget i brevlådan"?
Däremot ska ni ha ett tack för att ni bekänner färg i frågan innan höstens val så jag och andra vet vilka vi inte ska rösta på.
För kan ni inte hålla ert löfte om tillagningskök i Tuna kan man ju inte vara säker på att ni kommer att hålla några av era andra löften heller. Sen till detta rävspel, vilken ypperlig tid för att släppa "bomben":
Personal och skolbarn har sommarlov, många föräldrar har semester och det kan bli svårt att samlas för att protestera, förmodligen väl genomtänkt!?

ETT STORT TACK till Michael Glennfalk för att du törs sticka ut hakan, även om du hamnar i blåsväder, när det är något du tror på. Du talar om vikten av moral vilket många av beslutsfattarna i denna fråga, helt saknar.
Enligt Elisabeth Lago-Nilsson måste även Tuna ha kylmat för "det blir mer rättvist". Men tjena, vad är rättvist i vårt samhälle.
Jag hade kapitulerat inför beslutet när midsommarhelgen var till ända, jag menar vad kan "lilla" jag göra, men under lunchen på måndagen blev det en livlig diskussion vid bordet om just detta.
Barnen hade hört om tidningsartikeln och var besvikna på er som ändrat ert beslut. Då bestämde jag mig för att haka på, att inte ge upp utan fight om inte annat för barnens skull.
- Jag vill fortsätta att äta Carros goda mat, säger en flicka som går på lågstadiet och de har ätit på förskolan Junibacken där Carro är kock.
- Ja, vår "mattant" Anne lagar också jättegod mat säger en elev på mellanstadiet som har gått till Solgläntan och ätit hennes mat under byggnationen.
Vi började prata och diskutera tillsammans kom vi fram till följande frågor, som vi också vill ha svar på:
1. Vad åt ni själva som skolbarn ?
2. Kommer ni att gå till någon skolans matsal och äta lunch eller kommer ni att fortsätta välja någon av alla stadens lunchrestauranger som serverar mat lagad från grunden och som i många fall är både ekologisk och närproducerad?
3. Kommer matsedeln att se ut som förr eller finns det rätter vi inte kommer att få för att de inte kan tillagas i förväg?
4. Varför lovar ni saker som ni inte har för avsikt att hålla?
5. Hur blir det för miljön att köra runt med maten till alla ställen?

Fritidspedagogen Petra Larsson och barn på Tuna fritidshem