Skrattar åt rädslan för SD

Det före detta moderata kommunalrådet tillsammans med socialdemokraternas kommunalråd  Helen Nilsson.

Det före detta moderata kommunalrådet tillsammans med socialdemokraternas kommunalråd Helen Nilsson.

Foto: Jimmy Karlsson

Politik2018-08-04 10:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läste Micael Glennfalks "mitt perspektiv" den 31/7 och jag satt faktiskt och småskrattade och njöt eftersom det nu syns hur rädslan för SD blir större och större, ju närmare valet vi kommer och de bästa valarbetarna är de partier som smutskastar oss med det ena och det andra.

Det har inte fungerat under de här åtta åren och det fungerar inte i framtiden heller, tvärtom, det gynnar oss.

Under de här fyra åren har S och M skapat kaos i kommunen, medborgardialogen har varit och är under all kritik. Det har hänt vid ett flertal tillfällen under den här mandatperioden att invånare i Vimmerby kommun har ringt till mig och känt sig totalt överkörda av kommunen. De bollas runt, faller mellan stolarna och får ingen respons från något håll i kommunen.

De här människorna sympatiserar inte med SD, än mindre röstar på oss men de känner att de vill prata av sig hur de blir behandlade av de styrande. Det är naturligtvis roligt och ärofyllt för oss men ska inte vara så i en kommun där man skryter om att medborgardialog är viktigt och att vi har demokrati, men du kanske är av annan åsikt.

Vi tycker heller inte att det är okej att de äldre får kylmat utkörd då de är för sjuka för att kunna gå till den gemensamma matsalen, vi vill ha näringsriktig, hemlagad mat, kravmärkt och svenskt kött i våra skolor och äldreomsorg. Det är väl inte för mycket begärt.

Du sa inför förra valet att du hellre skulle bli utburen från kommun än att ta hjälp från SD eftersom vi fick vågmästarroll. Vi såg fram emot att se detta skådespeleri men istället kom ni på den geniala idén att slå er samman och bildade ett gemensamt styre S och M, och ni ägnade inte en tanke på era väljare.

Du skriver vidare "hör ni jublet på torget". Nej idag hörde jag ingenting då jag var i stan men det lär komma den 4/9 då vår partiledare Jimmie Åkesson besöker Vimmerby. Vi har tagit i beräkning att det här kommer att bli ett av dom smutsigaste valen men också ett av dom viktigaste, men vi oroar oss inte hur mycket negativ kritik vi får.

Är bara att luta sig tillbaka, titta och njuta hur opinionssiffrorna ökar för SD och minskar för M och rasar för S. På Facebook har moderaterna, Vimmerby i skrivande stund 322 gillande, SD Vimmerby har 1 229 styck vilket säger en del om vilket parti människor sympatiserar med. Med det kaos ni har ställt till med under de här fyra åren, ska ni inte kunna få majoritet att återigen ta makten och styra denna kommun.

Vi får väl se vem som står utan kläder efter 9/9. Det blir inte SD iallafall

Läs mer om