Dags att kliva ur sandlådan

Samarbetet mellan partierna liknar en sandlåda med olika grupperingar, menar debattören.

Samarbetet mellan partierna liknar en sandlåda med olika grupperingar, menar debattören.

Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Vimmerby2018-09-28 04:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu är valet över och alla har bidragit i sitt parti med valarrangemang på olika sätt.

För ett fåtal partier i Vimmerby gick det riktigt bra och för en del riktigt dåligt. S och M minskade sina mandat rejält, en välförtjänt minskning med den politik de fört i Vimmerby vilket jag också varnat för vid ett flertal tillfällen. Miljöpartiet åkte ur både kommun och landsting vilket är förståeligt och rättvist med en sån straffskattspolitik de fört under fyra år i riksdagen. Jag sörjer iallafall inte detta. För Centern gick det riktigt bra, även för V, KD och oss sverigedemokrater.

Men valet hinner knappt bli klart förrän det tisslas och tisslas om samarbete, man ska ha möte och ringa runt till alla utom Sverigedemokraterna. Det här är så löjligt så det är svårt att beskriva. Är det inte dags att kliva ur sandlådan nu och bli vuxen på riktigt?

Vi lär våra barn att alla ska få vara med, ingen får bli utanför men vad gör ni själva? Här exkluderar ni ett parti som är demokratiskt valt och stänger ute över 1 100 besvikna väljare. Betyder det ingenting för er? Tydligen inte. Allas lika värde, gäller det bara er själva?

Vi får ofta höra att vi står långt ifrån värdegrunden men vem som står långt ifrån är ju diskutabelt. Vi är folkvalda politiker. Väljarna tror på oss och vi har samma mål, att driva Vimmerby framåt. Kliv därför ur sandlådan nu. Ni behöver inte härma hur dom gör i riksdagen, det här är Vimmerby kommun och ingenting annat. Nämn heller inte ordet offerkofta, ett uttjänt ord som ingen betydelse har.