Det vill SD med Vimmerbys äldreomsorg

Trygghetslarm, parboendegaranti och gratis halkskydd är några saker som SD i Vimmerby vill stsa på inom äldreomsorgen.

Trygghetslarm, parboendegaranti och gratis halkskydd är några saker som SD i Vimmerby vill stsa på inom äldreomsorgen.

Foto: Kallestad, Gorm

Vimmerby2018-05-29 16:58
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vimmerby kommun har en bra äldreomsorg men ingenting är så bra än att det inte går att göra bättre. SD Vimmerby ser positivt på valfrihet med både kommunala och privata vårdformer. Vid upphandling av entreprenad inom äldreomsorg ska alltid kvalité gå före pris. Det är för oss en självklarhet att Vimmerby kommun har parboendegaranti så man slipper dela på sig efter ett långt liv tillsammans om den ena maken/makan behöver omsorg. Nedan följer SD Vimmerbys prioriteringar och visioner inom äldreomsorgen

Subventionerat trygghetslarm. Plånboken ska inte styra om man har råd med detta. Gratis halkskydd till ålderspensionärer. Begäran om belastningsregisterutdrag vid nyanställning för alla, även nyanlända. Behärska svenska i tal och skrift. Hemtjänstpersonalen klädsel ska vara religiöst och politiskt neutral. Garanterad utevistelse varje dag. Antal personal som besöker den äldre i hemmet ska vara reducerat. Man ska inte behöva möta många olika människor varje dag. Parboendegaranti. Den äldre som levt ett långt liv tillsammans ska inte behöva skiljas åt om den ena maken/makan behöver omsorg. Närproducerad, näringsriktig och hemlagad mat. Krav på fotolegitimation inom hemtjänsten.

Till skillnad mot vissa partier går vi inte ut med en massa löften som vi vet att vi inte kan hålla. Invånarna i kommunen vet vad som lovades valåret 2014 och hur det blev sedan, men vi kan hålla ett löfte i alla fall och det är att varje röst på oss gör att vi får mer makt och inflytande vilket i sin tur gör att en del av våra visioner kan vi få igenom som kommer dig till del. Den 9/9 är det val. Du bestämmer.