Inget svar på frågor om ishallen

SD vill ha svar angående kostnad för renovering av ishallen i Vimmerby.

SD vill ha svar angående kostnad för renovering av ishallen i Vimmerby.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2018-06-04 15:11
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu är sommaren snart här och kommunfullmäktige har sommaruppehåll men på det sista mötet skulle det beslutas om renovering av ishallen till en framtagen kostnad av drygt 11 miljoner kronor. Inför detta beslut då det rör sig om så mycket pengar, mailade jag fyra stycken frågor till kommunen i god tid innan KF för att få ett bättre underlag innan beslut skulle tas men fick inga svar tillbaka.

Frågorna jag ställde var:

Vilken typ av kylsystem används idag vid ishallen?

Har alternativ till dagens kylsystem varit med i projektet?

Är projektalternativen ekonomiskt och tekniskt utformade så att de tar hänsyn till och underlättar för en eventuell ombyggnad till publikhall A om man avancerar till högre division?

Hur ser driftkostnaderna ut idag för de poster som påverkas av investeringarna? (kyla, värme, belysning) och hur påverkas dessa av investeringsalternativen?

Fyra enkla frågor som kräver fyra enkla svar av de tjänstemän som besitter den kunskapen. Men som sagt, inget svar. Hur ska man då kunna fatta ett rätt beslut när man inte får något svar på någonting man ställer. Det här är ju skattebetalarnas pengar och de har rätt att få veta. Jag gick upp och ställde frågorna istället under mötet men politikerna kunde inte svara på alla vilket jag inte förväntat mig heller då det är en tjänstemansfråga.

Vi begärde återremiss vilket inte gick igenom så då reserverade vi oss mot beslutet. Får vi inte underlag kan vi ju inte besluta på rätt och bra sätt. Vi är Sverigedemokrater men man måste ta oss på allvar och svara på mail. Allt annat är nonchalans