I slutet av april var 327 000 personer, eller 6,3 procent av arbetskraften i åldrarna 16-65 år, inskrivna som arbetslösa på landets arbetsförmedlingar.
Det är det lägsta antalet arbetslösa på 14 år, enligt Arbetsförmedlingen.
Fortfarande är dock bedömningen att arbetslösheten kommer att vända upp. Det tror både han och många andra bedömare. Den har bara förskjutits i tid.
– Jag tror att det finns ett snart slut på den här starka utvecklingen. Uppsägningarna ser ut att komma senare, säger Arbetsförmedlingens marknadsanalytiker Marcus Löwing.
Inte samma fart
En sådan signal är att det blir svårare för dem som kommit in som relativt nya arbetslösa att hitta nytt jobb.
– Det har ökat tydligt, det indikerar att det ändå inte är samma ruljans som tidigare, säger Löwing.
Och att ekonomin gått in i ett svagare skede råder det inget större tvivel om. Hushållen konsumerar tydligt mindre vilket sänker efterfrågan på företagens produkter och tjänster.
Brist på personal
Men det finns en motkraft på arbetsmarknaden – brist på personal på många håll. Med pandemin i färskt minne där mängder av anställda slängdes ut, för att sedan aldrig komma tillbaka, gör att arbetsgivarna drar sig för att trycka på uppsägningsknappen när personalbehovet minskar.
– Den obalansen har vi haft under en längre tid nu, sannolikt påverkar det, säger Marcus Löwing.
Frågan är hur länge företagen är beredda att härda ut?
I höstas visade Arbetsförmedlingens undersökning att runt hälften av alla arbetsgivarna såg en oförminskad personalstyrka framöver. Den trenden ser ut att hålla i sig, enligt myndigheten.
– Det som viker är planerna på att nyanställa, säger Löwing.