Amazon höjer ingångslönerna

Nätbutiksjätten Amazon har höjt sina ingångslöner i USA med i runda slängar 6 procent till över 18 dollar per timme och planerar att rekrytera 125 000 personer för jobb med lager och transporter.

Amazonchefen Andy Jassy rekryterar för fullt just nu och höjer ingångslönerna för att locka till sig fler ansökningar. Arkivbild

Amazonchefen Andy Jassy rekryterar för fullt just nu och höjer ingångslönerna för att locka till sig fler ansökningar. Arkivbild

Foto: Isaac Brekken AP/TT

Ekonomi2021-09-14 12:30

Amazon är USA:s näst största privata arbetsgivare. Kedjans nya ingångslöner kan jämföras med nivåerna som uppnåddes efter lönehöjningar i maj, då ingångslönerna steg till 17 dollar per timme.

I sin jakt på mer personal erbjuder Amazon ovanpå högre löner än tidigare även en bonus på vissa ställen på 3 000 dollar när någon skriver på ett anställningsavtal, vilket är mer än tre gånger så mycket som i våras.

Den nya personalen behövs bland annat till det hundratal nya logistikanläggningar som Amazon avser att öppna upp i september, en utbyggnad som följer på öppnandet av 250 nya anläggningar tidigare i år.

Tidigare i september sade Amazons koncernchef Andy Jassy att bolaget planerar att inom kort rekrytera 55 000 tjänstemän för jobb med teknikutveckling och administration runt om i världen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!