Amazon rusar efter succérapporten

Näthandelsjätten Amazon slår analytikernas förväntningar med råge i sin rapport för årets första kvartal. Aktien stiger kraftigt i efterhandeln.

Amazons vd Andy Jassy säger i en kommentar att investeringar i AI-teknik har ökat tillväxten inom reklamsegmentet. Arkivbild.

Amazons vd Andy Jassy säger i en kommentar att investeringar i AI-teknik har ökat tillväxten inom reklamsegmentet. Arkivbild.

Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Ekonomi2023-04-27 22:06

Vinsten uppgår till 31 cent per aktie, jämfört med förväntade 21 cent per aktie, rapporterar CNBC.

Omsättningen för kvartalet uppgår till 127,4 miljarder dollar, motsvarande drygt 1 300 miljarder kronor, jämfört med förväntade 124,5 miljarder dollar. Det innebär en ökning av omsättningen med 9 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

Amazons vd Andy Jassy säger i en skriftlig kommentar till delårsrapporten att bolagets "reklamverksamhet fortsätter att leverera robust tillväxt", och förklarar den delvis med investeringar i AI-teknik för att skräddarsy reklamen till specifika kunder, skriver CNBC.

Bolagets aktie steg tydligt under dagen fram till dess att delårsrapporten presenterades efter börsens stängning, och fortsätter att rusa i efterhandeln.

Amazon befinner sig mitt uppe i en nedskärning av personalstyrkan. I januari tillkännagav Amazon att bolaget ska säga upp 18  000 anställda, vilket då var de mest omfattande uppsägningarna i företagets historia.

I slutet av mars meddelade Andy Jassy i ett internt mejl till personalen att ytterligare 9 000 anställda kommer att behöva lämna sina tjänster.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!