Anställda som distansarbetar för mycket varnas

Amazon har skickat ut en varning via mejl till de anställda som inte följer bolagets närvaropolicy utan jobbar för mycket på distans.

Amazon har skickat ut en varning till de anställda som jobbar på distans för mycket. Arkivbild

Amazon har skickat ut en varning till de anställda som jobbar på distans för mycket. Arkivbild

Foto: John Locher/AP/TT

Ekonomi2023-08-12 17:14

En del anställda har fått besked om att de "för tillfället inte lever upp till våra förväntningar om att ansluta sig till kollegorna på kontoret minst tre dagar i veckan", rapporterar BBC.

Näthandelsjätten är inte det enda teknikbolaget som upphört med de flexibla regler kring arbete som infördes under coronapandemin. Google och Facebooks ägarbolag Meta har gjort så och den här veckan har Zoom, företaget bakom videomötesplattformen, beordrat sina anställda att återvända till arbetsplatsen i större utsträckning.

Amazons policy för ökad närvaro på jobbet infördes i maj. Den utlöste protester från anställda som ansåg att arbetsmoralen påverkades av en serie "kortsiktiga beslut" av cheferna.

Missnöjet bland medarbetarna verkar nu ha spätts på av att en del felaktigt fått varningsmejlet, något som bolaget också medger. Några ser också mejlet som ett tecken på att ännu högre närvarokrav är på gång.

Under pandemin öppnade många arbetsplatser för distansarbete. Det är fortfarande vanligt på många företag genom så kallat hybridarbete där man varvar jobb på arbetsplatsen med distansarbete. Men en del företag har stramat åt sina riktlinjer av rädsla för att produktionen, kommunikationen och företagskulturen ska bli lidande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!