Assa Abloy går bättre än väntat

Låsjätten Assa Abloy går bättre än väntat. Vd Nico Delvaux siktar på nya förvärv och pekar på fortsatt stark efterfrågan trots geopolitisk osäkerhet, nedstängningar i Kina, hög inflation och stigande räntor.

Lås- och säkerhetskoncernen Assa Abloy klår förväntningarna. Arkivbild.

Lås- och säkerhetskoncernen Assa Abloy klår förväntningarna. Arkivbild.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Ekonomi2022-07-19 08:35

"Vi fortsätter att se en god efterfrågan på våra produkter och lösningar, men i turbulenta och osäkra tider är det ytterst viktigt att vi är vaksamma och alerta för potentiella signaler om förändringar i efterfrågan", skriver han i en kommentar i rapporten.

Assa Abloy redovisar en vinst före skatt på 4 208 miljoner kronor för årets andra kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 3 441 miljoner kronor under motsvarande kvartal i fjol.

Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst på 4077 miljoner kronor, enligt Bloombergs sammanställning.

Omsättningen uppgick till 29,5 miljarder kronor, jämfört med 23,6 miljarder kronor ett år tidigare. Även där slog Assa Abloy förväntningarna, som låg på ett lyft till 28,3 miljarder.

"Sedan årsskiftet har vi konsoliderat sju förvärv med sammanlagd årlig försäljning om 2 800 miljoner kronor. Vår lista över potentiella förvärv är fortsatt stark och aktivitetsnivån är hög", skriver Delvaux i rapporten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!