Bättre än väntat av Nokia

Nokia klår förväntningarna i en delårsrapport för andra kvartalet. Den finländska telekomtillverkaren rapporterar även tillväxt för det viktiga affärsområdet Mobile Networks igen.

Telekomtillverkaren Nokia redovisar kvartalsrapport. Arkivbild

Telekomtillverkaren Nokia redovisar kvartalsrapport. Arkivbild

Foto: BERTIL ERICSON/TT

Ekonomi2022-07-21 07:09

Nokia redovisar en vinst före skatt på 541 miljoner euro för årets andra kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 416 miljoner euro under motsvarande kvartal i fjol.

Ser man till det justerade rörelseresultatet på 714 miljoner euro var dock rapporten en positiv överraskning. Det kan jämföras med en snittprognos på 640,5 miljoner euro, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

Omsättningen ökade också mer än väntat. Under kvartalet uppgick nettoförsäljningen till 5 873 miljoner euro, mot 5 313 miljoner euro ett år tidigare. Analytiker hade räknat med 5 592 miljoner euro under kvartalet.

För helåret 2022 räknar Nokia med en försäljning på 23,5-24,7 miljarder euro enigt rapporten, vilket kan jämföras med en snittprognos bland analytiker på 23,6 miljarder.

Koncernchefen Pekka Lundmark noterar i en kommentar att han är nöjd med att kunna rapportera att affärsområdet Mobile Networks växer igen, med en ökning på 1 procent i fast växelkurs – trots störningar i leverantörskedjor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!