Företag ska kunna utföra experiment och turister ska kunna besöka Orbital Reef, som rymdstationen kallas.
– Vi jobbar väldigt hårt på att säkerställa att Orbital Reef inte bara är till för dem som haft tillgång till rymden hittills. Tanken är att den ska vara mänsklighetens avtryck i omloppsbana runt Jorden, vilket innebär alla länder, företag och folk i världen, säger Brent Sherwood, vice ordförande för avancerade utvecklingsprogram på Blue Origin i en videopresentation.
Stort intresse
Om allt går som det ska är tanken att Orbital Reef ska vara färdig under andra halvan av 2020-talet.
Bolag som Boeing, Genesis och Redwire är också inblandade i projektet, liksom Arizona State University.
Intresset från den privata sektorn att bygga rymdstationer har intensifierats, i takt med att den internationella rymdstationen ISS åldras. Den amerikanska rymdstyrelsen Nasa meddelade också i våras att man kan tänka sig att betala uppemot 400 miljoner dollar (3,4 miljarder kronor) under årets fjärde kvartal till uppemot fyra konsortier för att inleda arbetet med privata rymdstationer.
Kina på plats
För bara några dagar sedan meddelade Nanoracks att man tillsammans med Voyager Space och Lockheed Martin bildat en grupp med ambitionen att skapa världens första kommersiella rymdstation, som ska kallas Starlab. Den ambitionen har även Axiom, vars planerade station är tänkt att bli dubbelt så stor som internationella rymdstationen ISS.
Omkring ett dussin ansökningar hade kommit in i september, uppgav Nasa för CNBC.
Förutom ISS håller Kina på att färdigställa rymdstationen Tiangong som är på plats i omloppsbana, där tre rymdfarare för närvarande befinner sig.