UBS har enligt uppgifter till Bloomberg bett om regeringens stöd för att täcka vissa kostnader och förluster i samband med ett eventuellt köp.
Samtalen mellan UBS och Credit Suisse leds av landets myndigheter, som hoppas att ett samgående ska undvika en förtroendekris för bankerna.
Den potentiella affären är av en sådan skala att myndigheterna har kontaktat representanter för andra länder, bland annat USA. Enligt Bloombergs och Financial Times uppgifter är målet att ha en överenskommelse på plats redan under helgen.
Enligt Financial Times källor kan myndigheterna öppna ett "snabbspår" i tillståndsprocessen för att affären ska kunna genomföras före måndag morgon, skriver Dagens industri.
Tidigare har uppgifter förekommit om att även tyska Deutsche Bank uttryckt intresse för att förvärva delar av Credit Suisse, men inga bud ska ha lagts.
Förtroendet i botten
Förtroendet för anrika Credit Suisse – nummer två i Schweiz – har körts i botten sedan den nyligen ställt in publiceringen av en årsredovisning och i veckan bekräftat att det fanns "betydande svagheter" i den finansiella rapporteringen från banken för de två gångna åren.
Aktien i Credit Suisse rusade under inledningen av veckan på rykten om ett eventuellt uppköp, men under fredagen vände aktien ned igen sedan den större konkurrenten UBS förklarat att man inte var intresserade av en fusion – vilket man alltså verkar ha svängt om.
Enligt Financial Times källor har styrelserna för de två storbankerna under helgen samlas på varsitt håll för att diskutera frågan. En avgörande fråga för UBS uppges ha varit riskerna ihopkopplade med Credit Suisse, som inte har varit lönsam på flera år. Därav kraven på garantier.
Samtalen mellan parterna förs under ledning av schweiziska centralbanken och motsvarigheten till Finansinspektionen, Finma.
Konkurrensfrågor
Ett eventuellt samgående skulle skapa en gigantisk bank, vilket också skulle innebära frågor kring konkurrenssituationen.
Under torsdagen presenterades ett stödpaket på motsvarande 650 miljarder till Credit Suisse. Trots det fortsatte investerare att sälja och aktien att sjunka.
Ingen av de inblandade bankerna eller myndigheterna vill kommentera uppgifterna.
– Credit Suisse har misskötts under lång tid. De har tagit för stora risker och haft dålig kontroll på risker och kunder, vilket har gett en utdragen serie av problem de senaste åren, sade Andreas Håkansson, analytiker på Danske Bank, till TT tidigare i veckan.