Bland företagen fanns exempelvis Alfa Laval, Atlas Copco, Autoliv, Business Sweden, Electrolux, Ericsson, Essity, FAM (familjen Wallenbergs ägarbolag), H&M, Hitachi Energy, Inter Ikea, Investor, Saab, Sandvik, SCA, Scania, SEB, Securitas, SKF, Volvo AB, Volvo Cars och Wallenberg Foundations.
Syftet med mötet i förra veckan var enligt Johan Forssell att diskutera hoten om bojkott i efterdyningarna av koranbränningarna.
"Vi vet att det finns stater och aktörer som vill skada Sverige och svenska intressen. Jag har därför bjudit in flera svenska företag som bedriver verksamhet där vi sett starka reaktioner", sade Johan Forssell i en kommentar till TT.
När TT ringde runt till flera svenska bolag inför mötet var det flera som bekräftade att de fått inbjudan och skulle delta. Autoliv och Essity var två av dem.
Två företag som berättade för TT att de inte hade uppgifter om mötet var Ikea och H&M. Men enligt Dagens Industri fick vd:n för båda bolagen inbjudan två dagar innan dess.
När TT kontaktar Ikea igen för att fråga om uppgifterna ber Mattias Hennius, pressansvarig på Ikea Sverige, om att få återkomma. En stund senare ringer han tillbaka efter att själv varit i kontakt med Regeringskansliet för att fråga vem inbjudan skickats till.
– Den har gått till en medarbetare som jag vet är på semester och jag vet inte om hen har läst mejlet. Vi har alltså fått inbjudan men vi har inte deltagit på mötet, säger Mattias Hennius och fortsätter:
– I vårt tidigare svar förra veckan sa vi att vi inte hade kännedom om inbjudan, vilket vi inte hade eftersom den som fått mejlet var på semester. Det är viktigt att understryka.
TT har även varit i kontakt med H&M som inte vill ge någon kommentar.
På torsdagen kommenterade finansminister Elisabeth Svantesson (M) läget för svenska företag utomlands.
– Svensk ekonomi är beroende av andra länder och självklart finns det risker men vi ser i nuläget inga större problem. Dialog och samtal är viktigt, även med svenska företag på plats så klart.