Hus kommentar lämnas på det sociala nätverket Wechat. Den publiceras samtidigt som Evergrande-aktiens fria fall fortsätter med drygt 5 procent på Hongkongbörsen, vilket innebär att 83 procent av börsvärdet raderats ut sedan årsskiftet.
Global Times kontrolleras av det kinesiska kommunistpartiet, men är inget officiellt språkrör för den kinesiska regeringen.
Evergrande borde vända sig till marknaden för att få hjälp, inte regeringen, resonerar Hu. Han tillägger att en potentiell Evergrande-konkurs troligen inte skulle innebära en finanskris av det slag som drabbade världen när den amerikanska investmentbanken Lehman Brothers gick omkull hösten 2008.
Risk för spridningseffekter
Oron är stor för spridningseffekter om Evergrande ställer in betalningar, vilket skulle slå hårt mot ett stort antal långivare, investerare, anställda och underleverantörer.
Från politiskt håll har det hittills främst kommit uppmaningar till långivare och leverantörer att skjuta fram betalningskrav på Evergrande och bland marknadsaktörer tror allt fler att regeringen i Peking inte kommer att skjuta till något räddningspaket.
Ratinginstitut, internationella storbanker som Goldman Sachs och JP Morgan samt kinesiska tillsynsmyndigheter har varnat för att det kan bli inställda betalningar och det har sedan en tid spekulerats i om det slutar med en stor rekonstruktion av Evergrandes skuldberg på 305 miljarder dollar (cirka 2 600 miljarder kronor).
Äger i Trollhättan
Evergrande är en gigantisk verksamhet och äger bland annat den Trollhättanbaserade elbilsutvecklaren Nevs. Kärnverksamheten är fastighetsutveckling, med 1 300 fastighetsprojekt i över 280 kinesiska städer.
Enligt Jens Magnusson, chefsekonom på SEB, kan det finnas spridningsrisker om det blir en eventuell kollaps.
För svenska aktiesparare säger Jens Magnusson att den största förändringen redan skett där och man kan konstatera att aktievärdet redan har raderats -- vilket påverkat de som har Kinafonder eller direktäger aktier.
– De sjunkande aktiekurserna i sig kommer inte att skapa finansiell oro i Sverige men det är tråkigt för den som sitter med en sjunkande kinesisk aktiefond eller aktieportfölj.
Prognosen är att man från kinesisk sida ska kunna mildra effekterna av fastighetsimperiets problem, men om det inte sker eller sker på ett oordnat sett finns risker – främst när det kommer till kreditsidan.
– Om man inte kan betala de 305 miljarder dollar som företaget har i skulder får Kina stora kreditförluster i bank- och det finansiella systemet. Kina är så pass globala numera och de är inte så isolerade att de inte kan påverka andra.
Liten kraschrisk
Trots det är det inte så troligt att det blir en ny finanskris likt den vi såg 2008, säger Jens Magnusson.
– Den jämförelsen är att ta i. Det är klart att det kan skicka en impuls men det är en annan tid vi lever i, pengarna är mindre och man har lärt sig läxan. Det talar för att man kommer att försöka lösa ut det här så att det inte leder till en krasch med politisk och finansiell oro. Jag tror inte att vi ser något som kommer att leda till en global finanskris men situationen behöver hanteras klokt.