Centralbanken konstaterar i sitt räntebesked att arbetslösheten har ökat något samtidigt som den amerikanska ekonomins tillväxt har varit "stark".
Maria Landeborn tycker att beskedet ger blandade signaler.
– Någonstans tycker jag att de två tar ut varandra. Ekonomin är urstark men arbetslösheten har kommit upp lite grann.
Det är första gången som Fed lämnar räntan oförändrad vid två på varandra följande möten sedan man började höja den i mars 2022.
Maria Landeborn tror att centralbankens ränta kommer att ligga kvar på nuvarande nivå även efter nästa räntebesked i slutet av året. Samtidigt tror hon att Fed kommer att glänta på dörren för nya höjningar tills man är säker på att inflationen fortsätter nedåt mot målet på 2 procent.
– Att säga att "nu har vi officiellt stannat på den här räntenivån" är detsamma som att lätta på penningpolitiken. Det kommer man inte att göra, speciellt inte när den amerikanska ekonomin är så otroligt stark.
För Riksbankens del är det positivt att andra centralbanker pausar räntehöjningar, enligt Landeborn. Det skulle kunna innebära att man följer i Feds fotspår, men det ger också en möjlighet att stärka den svenska kronan.
– Det som talar för att Riksbanken, trots allt, höjer igen är inte inflationen utan snarare kursutvecklingen. Att man ser att det faktiskt finns en möjlighet att göra något åt den svaga svenska kronan.