"Gamla favoriter" hett bland småsparare i juli

Aktiekursfall i samband med rapporter fick småsparare att se köpläge. I juli finns Ericsson, H&M och Volvo med bland de mest köpa aktierna, enligt Nordnets statistik.

Storbolag som Volvo, Ericsson och H&M finns med bland de mest köpta aktierna i juli, enligt Nordnets statistik. Arkivbild.

Storbolag som Volvo, Ericsson och H&M finns med bland de mest köpta aktierna i juli, enligt Nordnets statistik. Arkivbild.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Ekonomi2021-07-30 04:45

Ericssons aktiekurs tog en rejäl smäll i samband med delårsrapporten och backade rasade drygt 9 procent. Även Volvo och H&M hör till bolagen som föll på börsen trots starka delårsrapporter.

"Ericsson blev en rapportförlorare när investerare tog fasta på förlusterna inom området Digital Services och problemen i Kina, men uppenbarligen såg många privatsparare kursfallet efter rapporten som en överreaktion. Volvo-aktien fick sig också en törn framför allt på grund av en orderingång något under förväntan och produktionsstörningar, men spararna valde att se till positiva faktorer", säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, i ett pressmeddelande.

Investmentbolag som Investor, Kinnevik, Latour och EQT finns också bland de mest köpta aktierna.

På säljsidan finns flera aktier i kategorin tillväxtaktier som Hemnet, molntjänstbolaget Sinch samt kinesiska XPeng och NIO.

"Spararna tycks ta position för att kulmen för en del tillväxtaktier kanske är förbi för denna gång", säger Frida Bratt.

Mest köpta och sålda aktierna hos Nordnet i juli

Mest köpta:

Investor

Volvo

SBB

Kinnevik

Ericsson

Latour

H&M

VNV Global

Ratos

EQT

Mest sålda:

Hemnet

Fortnox

Sinch

Securitas

Sobi

International Petroleum Corporation

Klövern

XPeng

NIO

Storytel

Källa: Nordnet

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!