Goldman Sachs uppges planera stålbad

Goldman Sachs, en av de stora investeringsbankerna på Wall Street, planerar ett stålbad tidigt nästa år där upp till 8 procent av de anställda ska varslas, rapporterar nyhetssajten Semafor. Det motsvarar omkring 4 000 anställda.

Goldman Sachs koncernchef David Solomon och hans stab rapporteras vara på väg att varsla 4|000 anställda i början av nästa år. Arkivbild

Goldman Sachs koncernchef David Solomon och hans stab rapporteras vara på väg att varsla 4|000 anställda i början av nästa år. Arkivbild

Foto: Mark Lennihan AP/TT

Ekonomi2022-12-16 14:01

Chefer på Goldman Sachs har av ledningen uppmanats att upprätta listor över de sämst presterande medarbetarna, enligt sajten.

Syftet med stålbadet är att nå upp till lönsamhetsmålet efter Goldman Sachs bakslag med Marcus – en satsning på vanlig bankverksamhet med reguljära hushållskunder, rapporterar Semafor med hänvisning till källor.

Nyhetsbyrån Bloomberg har tidigare rapporterat att Goldman Sachs planerar personalnedskärningar, men då har det talat som hundratals jobb, inte tusentals.

Uppgifterna sprids sedan konkurrenter som Citigroup och Barclays också planerar nedskärningar, fast i betydligt mindre omfattning.

Goldman Sachs har normalt en relativt hög personalomsättning, där 2-5 procent av personalen antingen sägs upp eller inte får bonus, vilket i branschen ses som ett tydligt tecken på att det är hög tid att söka nytt jobb.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!