Fyra länder – Kenya, Nigeria, Pakistan och Sri Lanka – har valt att inte underteckna överenskommelsen, uppger den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD på fredagen.
Däremot har Irland, Ungern och Estland, som alla har en bolagsskatt under 15 procent, ändrat hållning i frågan och gått med på uppgörelsen.
Enligt OECD kan minimiskatten på 15 procent öka de årliga globala skatteintäkterna med 150 miljarder dollar, motsvarande nära 1 300 miljarder kronor.
– Dagens överenskommelse kommer att göra världens skattesystem bättre och mera rättvisa, kommenterar OECD:s generalsekreterare Mathias Cormann.
"Viktigt steg"
Frankrikes finansminister Bruno Le Maire säger att överenskommelsen öppnar dörren för en sann skatterevolution. Även Tysklands finansminister Olaf Scholz är positivt inställd till uppgörelsen.
– I dag har vi tagit ännu ett viktigt steg mot ett mer rättvist skattesystem, säger han.
Men alla är inte lika övertygade. Argentinas ekonomiminister Martín Guzmán säger till exempel att förslagen som ligger på bordet tvingar utvecklingsländer att välja mellan "någonting dåligt och någonting sämre".
Facebook välkomnar golvet
Facebook kommenterar att överenskommelsen kan innebära att det amerikanska företaget blir tvunget att betala mer skatt, och på olika platser.
– Facebook har länge efterfrågat att de globala skattereglerna reformeras, säger Nick Clegg, näst högste chef för Facebooks internationella affärer.
Clegg var tidigare biträdande premiärminister i Storbritannien som Liberaldemokrat under konservative premiärministern David Cameron.
Han tillägger att skattesystemet dels ska vara förtroendeskapande, dels garantera säkerhet och stabilitet åt företagen.
– Vi är glada över att se ett växande internationellt samförstånd.
Människorättsorganisationen Oxfam har sagt att en skattenivå på 15 procent är för låg och skulle göra "lite eller ingenting för att stoppa den skadliga skattekonkurrensen".