Här är aktierna småspararna ratade

Kursnedgången i investmentbolag har fått småsparare att vakna. Investor är ett av de mest köpta bolagen under augusti, enligt ny statistik från Nordnet.

Investor var ett av småspararnas aktieval under augusti. Arkivbild

Investor var ett av småspararnas aktieval under augusti. Arkivbild

Foto: Alexander Larsson Vierth/TT

Ekonomi2021-08-31 05:28

Medan Stockholmsbörsens OMXS-index pendlat kring nollan den senaste månaden så har flera investmentbolag backat. Det hindrar dock inte småspararna som nu har valt, förutom Investor, även företag som VNV Global och Creades till sin portfölj.

"Investor, VNV Global och Creades tar plats i köptoppen. De två förstnämnda är ju några av de få investmentbolagsaktier som fortfarande handlas till rabatt," säger Frida Bratt, sparekonom hos Nordnet i ett pressmeddelande.

VNV Global har gått ner 3,5 procent den senaste månaden. Medan Creades i sin tur är ned med nästan sju procent under motsvarande tid.

Det är däremot inte de enda förlorarna som har köpts under den senaste månaden. Storbolagen Volvo (–3,2 procent) och H&M (–4 procent) finns också med på topplistan över mest köpta bolag.

Bland de mest sålda aktierna finns Hemnet vars aktie rusade kraftigt efter den senaste delårsrapporten. Där finns också läkemedelsjätten Astra Zeneca, liksom branschkollegan Sobi.

Fakta: Mest köpta och sålda aktierna i augusti

Här är de mest handlade aktierna av Nordnets kunder:

Mest köpta:

Embracer

Investor

Volvo

SBB

VNV Global

Kinnevik

Creades

Kambi

H&M

Stillfront

Mest sålda:

Hemnet

RVRC Holding

Astra Zeneca

Fortnox

Millicom

Sobi

Nyfosa

Betsson

Kungsleden

Dometic Group

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!