28 oktober
Efter många turer köper Elon Musk Twitter för 44 miljarder dollar. Den Sydafrika-födde elbilsmiljardären utropar sig omedelbart till korsriddare för det fria ordet, kastar sig upp på sin häst och rider ut i strid.
Twitter, lovar Musk, ska inte längre censurera misshagliga röster, utan omfamna rollen som digitalt torg och mötesplats för alla typer av åsikter och livsåskådningar.
1 november
Musk offentliggör planer på en omarbetad premiumtjänst där användarna mot en avgift på åtta dollar får sitt konto verifierat med en blå bock. Verifiering var tidigare något man fick ansöka om, och förbehållet offentliga personer.
5 november
När tjänsten Twitter Blue lanseras någon vecka senare upptäcker folk snabbt att det går utmärkt att slanta upp sina dollar, få sin blåa bock och byta namn till valfri regeringschef eller kändis.
Många byter namn till Elon Musk för att peka på risken med förvirring och desinformation till följd av betalverifieringen. Twitterchefen svarar med att permanent stänga av flera av dem, däribland komikern Kathy Griffin, och pausa utrullningen.
7 november
I ett Twitterinlägg inför det stundande mellanårsvalet i USA uppmanar Musk de amerikanska väljarna att rösta på republikanerna.
"För att vara tydlig, jag stödjer den vänstra delen av det republikanska partiet och den högra av det demokratiska partiet", skriver han.
15 november
En rad medier rapporterar att en grupp Twitteranställda hånat Musk i en intern kommunikationskanal – och att han svarat med att avskeda dem.
19 november
Donald Trump stängdes av från Twitter efter stormningen av den amerikanska kongressen i januari 2021. Nu låter Elon Musk den tidigare presidentens varande på plattformen avgöras av en omröstning.
"Folket har talat", twittrar Musk sedan 52 procent av 15 miljoner användare röstat för att återaktivera Trumps konto.
22 november
Elon Musk meddelar att det är dags för amnesti. Tusentals användare som av olika anledningar bannlysts från plattformen – däribland Kathy Griffin, kongressledamoten Marjorie Taylor Greene och nynazisten Andrew Anglin – välkomnas in i värmen igen.
29 november
Apple hamnar i Musks skottglogg på grund av den 30-procentiga skatten i företagets digitala butik. I en serie Twitterinlägg manar han till kamp i en strid om "civilisationens framtid".
Ett par dagar senare är det existentiella kriget avblåst. Det hela, konstaterar Musk, var ett missförstånd.
11 december
Twitter återlanserar betaltjänsten Twitter Blue. Den som betalar åtta dollar i månaden får nu mer synliga inlägg, ser färre annonser och kan redigera inlägg samt lägga upp längre videor.
Ett nytt system med guldbock för företag och grå bock för myndigheter, statliga och mellanstatliga konton ska också införas.
13 december
Elon Musk upplöser Twitters oberoende expertråd bestående av ett hundratal människorättsorganisationer och andra organisationer. Rådet bildades för att hantera problem kopplade till hat och hot, utnyttjande av barn och självmord på plattformen.
Samma dag meddelar tidningen Forbes att Twitter-vd:n inte längre är världens rikaste man. Ny herre på täppan är fransmannen Bernard Arnault, vd för lyxmärkeskoncernen LVMH.
14 december
Twitter stänger över 25 Twitterkonton som med hjälp av offentlig flygdata följer olika privatplan. Ett av de nedstängda kontona är dedikerat till att följa Elon Musks plan.
Så sent som i november lovade Musk, med hänvisning till sitt "engagemang för yttrandefrihet" att kontot skulle få vara kvar på plattformen.
16 december
Twitter plockar bort flera konton tillhörande amerikanska journalister som bevakar företaget och dess ägare. Journalister som jobbar för New York Times, Washington Post och CNN hör till de drabbade.
"Twitters tilltagande instabilitet och volatilitet borde orsaka otrolig oro hos alla som använder Twitter", skriver CNN i en kommentar.
EU och FN uttrycker oro över företagets tilltag och hotar med sanktioner. Efter en omröstning säger Musk att han ska öppna journalisternas konton igen.
18 december
Twitter förbjuder sina användare att länka till andra sociala medier, däribland Facebook, Instagram och Mastodon. Användare får inte heller uppmana andra att följa dem i dessa sociala medier.
19 december
Elon Musk startar en omröstning där han frågar sina drygt 122 miljoner följare om han ska kliva åt sidan som Twitter-vd och lovar att följa utslaget av omröstningen.
I skrivande stund har 17,5 miljoner användare röstat, varav 57,5 procent säger ja.
21 december
Efter två dagars tystnad i frågan meddelar Elon Musk – i ett Twitterinlägg – att han avgår som företagets vd så fort han hittat "någon dum nog" att ta jobbet som hans ersättare.