Icas problem lösta

Ica hade stora teknikproblem under lördagen. Icabutiker hade svårt att ta emot kortbetalningar alls och Swish låg nere för Icabankens kunder. Vid 14-tiden meddelade Icabanken att problemen var lösta.

Philip Magelsen, anställd på Ica Kvantum i Lerum, ställer fram en informationsskylt om de tekniska problem Ica drabbats av.

Philip Magelsen, anställd på Ica Kvantum i Lerum, ställer fram en informationsskylt om de tekniska problem Ica drabbats av.

Foto: Adam Ihse/TT

Ekonomi2023-09-02 08:52

"Problemen uppstod under natten i samband med en större uppdatering av bankens system", skriver Jenny Gerdes, pressansvarig vid Icabanken, i en kommentar till TT.

Enligt henne berodde inte trasslet på en it-attack utan det var interna problem.

"Vi beklagar återigen besväret detta inneburit för våra kunder och tackar för förståelse och tålamod. Vi fortsätter nu att kvalitetssäkra funktionalitet i samtliga system", fortsätter hon.

Problemen rörde inloggningen på bankens sajt och app, samt att använda Swish, men det var även svårigheter att betala med kort i Icabutiker och på Apotek Hjärtat.

Det som fungerade var att betala kontant och med Swish om man har andra banker än Icabanken.

Tekniktrasslet orsakade stora problem för Ica-handlare runt om i landet under lördagen och det blev långa köer i kassorna.

– Vi blir ju påminda om hur väldigt sårbara vi är i dag med digitaliseringen och kortbetalningarna, sade Owe Krook, som driver Kvantum-butiken i Lerum, till TT tidigare på lördagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!