Instagram inför restriktioner för unga användare

Instagram pressas om barns säkerhet online och aviserar nu genomgripande förändringar i appen, rapporterar The New York Times.

Nya inställningar och funktioner ska motverka "olämplig onlinekontakt" och förbättra sömnen för användare under 18 år. Arkivbild.

Nya inställningar och funktioner ska motverka "olämplig onlinekontakt" och förbättra sömnen för användare under 18 år. Arkivbild.

Foto: Magnus Lejhall/TT

Ekonomi2024-09-17 14:33

Instagramkonton för användare under 18 år ska göras privata som standard, vilket innebär att endast följare som godkänts av en kontoinnehavare kan se deras inlägg.

Appen, som ägs av Meta, planerar också att stoppa meddelanden till minderåriga från klockan 22.00. till 07.00 för att främja sömnen. Dessutom kommer Instagram att introducera fler övervakningsverktyg för vuxna, inklusive en funktion som låter föräldrar se konton som deras tonåring nyligen skickade ett meddelande till.

Instagrams satsning "Teen accounts" är en av de mest långtgående åtgärder som vidtagits av en app för att ta itu med tonåringars användning av sociala medier.

Adam Mosseri, Instagrams vd, säger att de nya inställningarna och funktionerna avser att möta föräldrars största oro över sina barns online tillvaro, som olämpliga kontakter, olämpligt innehåll och för mycket skärmtid.

– Vi bestämde oss för att fokusera på vad föräldrar tycker eftersom de vet bättre vad som är lämpligt för deras barn än något teknikföretag, vilket företag som helst, senatorer, beslutsfattare eller tillsynsmyndigheter, säger han i en intervju.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!