Medicinteknikbolag tar bakvägen till börsen

Medicinteknikbolaget Coala Life kliver in på Stockholmsbörsen. Vägen dit går via modekedjan RNB, Retail and Brands.

Coala Life tar bakvägen in på Stockholmsbörsen. Arkivbild

Coala Life tar bakvägen in på Stockholmsbörsen. Arkivbild

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ekonomi2021-09-27 07:38

– Det här var en påhittigare lösning som gick mycket snabbare än att ansöka själva, säger Coala Lifes vd Dan Pitulia till Dagens industri.

Rent praktiskt innebär det att klädföretaget byter helt verksamhetsinriktning och även marknadsplats på Stockholmsbörsen, från huvudlistan till Nasdaqs First North när man gör en föreslagen apportemission av nya aktier.

– Det här är ju bakvägen in – ett snabbt sätt att skapa tillgång till kapitalmarknaden. Det är så många som söker sig till börsen nu, så vi tyckte att det här var en påhittigare lösning som gick mycket snabbare än att ansöka själva. För mig blir det första gången på börsen, så det ska bli spännande, säger vd:n Dan Pitulia till tidningen.

Efter förändringen kommer Coala Lifes ägare inneha 80 procent av det nya bolaget medan RNB:s ägare har 20 procent.

För RNB betyder det att man nu säljer av även klädkedjan Brothers. Köparen Jotunfjell Partners betalar tio miljoner kronor kontant i samband med köpet, uppger man i ett pressmeddelande.

RNB har sedan tidigare sålt av barnklädeskedjan Polarn O. Pyret och sin verksamhet knuten till varuhuset NK i Stockholm. Coala Life i sin tur arbetar med att erbjuda kunder en molnbaserad tjänst för att monitorera hjärt- och lungsjukdomar på distans.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!