I måndags lade Elon Musk upp en fråga på plattformen: Ska jag lämna posten som chef för Twitter? 17,5 miljoner röstade, varav 57,5 procent svarade ja.
Före omröstningen hade Musk meddelat att användarna kommer att få rösta om stora policyförändringar på Twitter.
Det beskedet kom efter det att möjligheten att länka till flera konkurrerande sociala medier tagits bort från plattformen. Åtgärden fick kritik, även från användare som tidigare stöttat den nya ägarens sätt att styra Twitter.
Flera stormar
Tesla-vd:n Elon Musk köpte, efter flera vändor, Twitter för 44 miljarder dollar. motsvarande cirka 480 miljarder kronor, i slutet av oktober. Sedan dess har det stormat kring företaget.
Flera tusen personer har sparkats och omfattande förändringar har genomförts på plattformen. Bland annat har användare kunnat köpa så kallade verifikationssymboler. Tidigare gällde verifikationen främst offentliga personer och Twitter genomförde granskningen.
Företagets oberoende expertråd, bestående av nästan 100 människorättsorganisationer och andra organisationer, upplöstes nyligen av Musk. Rådet bildades för att hantera frågeställningar och problem rörande exempelvis hat och hot, utnyttjande av barn och självmord på plattformen.
I ett samtal på Twitters ljudchattfunktion Spaces natten mot onsdagen försvarar Musk sina åtgärder genom att hänvisa till bolagets pressade ekonomiska situation.
– Det här företaget är i princip ett plan som störtar mot marken i hög hastighet med brinnande motorer och en instrumentpanel som inte fungerar, säger han.
Stängde av journalister
En rad högprofilerade twittrare lämnade plattformen efter Musks uttalande om "generell amnesti" för tidigare avstängda konton, men ett antal nya avstängningar har också trätt i kraft.
Bland annat stängdes flera journalister som bevakar Elon Musk av, bland dem reportrar som jobbar för The New York Times, The Washington Post och CNN.
Tilltaget kritiserades bland annat av FN:s generalsekreterare António Guterres.
– Medieröster bör inte tystas på en plattform som säger sig vara en plats för yttrandefrihet, sade Guterres talesperson Stéphane Dujarric.
Kort därefter tilläts journalisterna tillbaka på plattformen.