Ökad förlust för Ryanair

Irländska lågprisflygbolaget Ryanair rapporterar en högre förlust för perioden april till juni, första kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår, jämfört med i fjol.

Ryanair höjer sin trafikprognos för helåret i samband med delårsrapporten för första kvartalet. Arkivbild.

Ryanair höjer sin trafikprognos för helåret i samband med delårsrapporten för första kvartalet. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Ekonomi2021-07-26 08:07

Förlusten efter skatt landade på 273 miljoner euro, motsvarande cirka 2,8 miljarder kronor, för perioden. Det kan jämföras med förlusten på 185 miljoner euro motsvarande period förra året.

Bolaget höjer nu trafikprognosen för helåret något och räknar med att flyga mellan 90 och 100 miljoner passagerare under räkenskapsåret som slutar i mars 2022. Den tidigare prognosen var mellan 80 och 100 miljoner passagerare. Föregående år (april 2020 till mars 2021) flög Ryanair totalt 27,5 miljoner passagerare, vilket kan jämföras med rekordåret före då passagerarantalet uppgick till 149 miljoner.

Enligt bolagets vd Michael O'Leary går det i dagsläget inte att ge en rimlig resultatprognos för innevarande år men dristar sig till att säga att man försiktigt förväntar sig en liten förlust eller ett nollresultat. Bolaget räknar med en stark återhämtning under vintersäsongen och nästa sommar i takt med att konkurrenter drar ned på kapaciteten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!