Ryanair: Svårt fylla planen utan sänkt pris

Det irländska lågprisflygbolaget Ryanair ser ingen snabb vändning uppåt för resandet. För att fylla bolagets flygplan krävs därför prissänkningar i närtid.

Flygbolaget Ryanair brottas med konsekvenserna av pandemirestriktioner. Arkivbild.

Flygbolaget Ryanair brottas med konsekvenserna av pandemirestriktioner. Arkivbild.

Foto: Arne Dedert/AP/TT

Ekonomi2022-01-31 07:24

Bokningsläget förbättras successivt, men det handlar mest om sistaminuten-bokningar, enligt en kvartalsrapport från bolaget.

Ryanairs finanschef Neil Sorahan varnar samtidigt för att det kan komma nya bakslag i pandemin.

– Den har överraskat oss ett par gånger. Men vi är väl positionerade för att dra nytta av de enorma möjligheter som finns, säger han.

Ryanair redovisar en nettoförlust på 96 miljoner euro för det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret, avslutat i december.

Resultatet låg i linje med marknadens förväntningar. Nettoförlusten under motsvarande kvartal ett år tidigare låg på 321 miljoner euro.

Omsättningen lyfte till 1,47 miljarder euro, upp från 341,2 miljoner euro ett år tidigare, vilket var lägre än väntat. Analytiker hade i snitt räknat med cirka 1,6 miljarder euro, enligt en Bloombergenkät.

För hela räkenskapsåret, som avslutas i mars, räknar Ryanair med en förlust på 250–450 miljoner euro.

Under nästa räkenskapsår räknar Ryanair med att lansera 720 nya flygrutter och 15 nya baser. Flygbolaget bekräftar även målet om att nå upp till 225 miljoner passagerare 2026.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!